Antena Meniu Search
x

Românii, la mare căutare în Dubai

Cu o idee care spune stop risipei de alimente şi cu un plan de a direcţiona surplusul de hrană către cei care au nevoie de el, o româncă a câştigat un concurs de inovaţie organizat în Dubai.

Vezi și

Cu o idee care spune stop risipei de alimente şi cu un plan de a direcţiona surplusul de hrană către cei care au nevoie de el, o româncă a câştigat un concurs de inovaţie organizat în Dubai.

Ideea ei i-a cucerit pe membrii juriului şi i-a adus marele premiu şi suma de 11 mii de dolari. Românca stabilită în Emiratele Arabe Unite aşteaptă acum ca proiectul ei să prindă contur şi pe teren.

Totul a pornit atunci când Denisa s-a înscris în concursul "Idei pentru o cauză" organizat în ţara ei de adopţie - Emiratele Arabe Unite. Românca de 25 de ani s-a stabilit în Dubai în 2007 şi a aflat pe pielea ei cât de dificilă poate fi viaţa de imigrant.

"Îmi amintesc că în primii mei ani în Dubai, înainte de criză, mă descurcam foarte greu din punct de vedere financiar. Căutam prin toate genţile ca să fac rost de suficienţi bani ca să îmi cumpăr pâine şi ouă", spune Denisa

Cu gândul la alţi oameni care muncesc în Emirate pentru o pâine mai bună, Denisa a venit cu ideea ca surplusul de hrană din diverse sectoare ale economiei să fie redirecţionat. Practic, în loc să ajungă la gunoi, alimentele pot fi aur curat pentru oameni care au, cu adevărat, nevoie de ele.

Planul meu este să creez veriga lipsă dintre ospitalitate, mall-uri, companii aeriene şi să livrez hrana în plus şantierelor din Emiratele Arabe Unite. Deţin expertiza tehnică în domeniul forţei de muncă, al logisticii şi transport.

Denisa a câştigat în faţa altor 350 de proiecte. A obţinut cele mai multe voturi din partea juriului. Premiul cel mare constă în suma de 11 mii de euro. Mai mult, câştigarea concursului îi oferă româncei şanse reale să-şi vadă ideea pusă în practică

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Românii, la mare căutare în Dubai