Antena Meniu Search
x

Romanii lupta pentru salvarea micului

Salvati micul romanesc! E apelul romanilor catre autoritati, dupa ce Uniunea Europeana a decis sa interzica un ingredient de baza: bicarbonatul. Iar autoritatile au reactionat

Vezi și

Mare valva s-a facut printre romani atunci cand Uniunea Europeana a hotarat ca de la 1 iunie, bicarbonatul, dar si alti aditivi esentiali la prepararea micilor, sa fie scosi din compozitia preparatelor din carne.

Pana la solutiile extreme, a inceput agitatia printre autoritati. Ministerul Agriculturii, al Sanatatii, dar si producatorii de carne si-au unit fortele ca sa-i convinga pe mai-marii Europei ca micul romanesc trebuie sa-si pastreze reteta originala. S-a decis pana si infiintarea unei asociatii. S-au depus actele pentru inregistrarea produsului ca si marca originala. “Pentru a fi un produs traditional la nivel national trebuie, ca o asociatie, care inteleg ca e pe cale sa se constituie sa inceapa procesul de inregistrare ca produs traditional, dupa care sigur ca urmeaza faza a doua de inregistrare ca produs traditional”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Comisia ne mai pasuieste un pic, pana ce se va anexa, la dosar, lista finala cu aditivii care trebuie scosi din reteta micilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Romanii lupta pentru salvarea micului