Romanii lupta pentru salvarea micului
Salvati micul romanesc! E apelul romanilor catre autoritati, dupa ce Uniunea Europeana a decis sa interzica un ingredient de baza: bicarbonatul. Iar autoritatile au reactionat
Mare valva s-a facut printre romani atunci cand Uniunea Europeana a hotarat ca de la 1 iunie, bicarbonatul, dar si alti aditivi esentiali la prepararea micilor, sa fie scosi din compozitia preparatelor din carne.
Pana la solutiile extreme, a inceput agitatia printre autoritati. Ministerul Agriculturii, al Sanatatii, dar si producatorii de carne si-au unit fortele ca sa-i convinga pe mai-marii Europei ca micul romanesc trebuie sa-si pastreze reteta originala. S-a decis pana si infiintarea unei asociatii. S-au depus actele pentru inregistrarea produsului ca si marca originala. “Pentru a fi un produs traditional la nivel national trebuie, ca o asociatie, care inteleg ca e pe cale sa se constituie sa inceapa procesul de inregistrare ca produs traditional, dupa care sigur ca urmeaza faza a doua de inregistrare ca produs traditional”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Comisia ne mai pasuieste un pic, pana ce se va anexa, la dosar, lista finala cu aditivii care trebuie scosi din reteta micilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰