Antena Meniu Search
x

Românii, nemulţumiţi de funcţionarii publici. Nervii de la ghișeu rămân nesancționați

Românii sunt nemulţumiţi de funcţionarii publici. Însă nu fac nimic să rezolve problema. În sondaje, două treimi dintre ei se plâng de calitatea serviciilor de la ghişeu. Şi totuşi, în instituţiile publice, managerii numără pe degete plângerile.

Vezi și

Românii sunt nemulţumiţi de funcţionarii publici. Însă nu fac nimic să rezolve problema. În sondaje, două treimi dintre ei se plâng de calitatea serviciilor de la ghişeu. Şi totuşi, în instituţiile publice, managerii numără pe degete plângerile. Reporterii Observator au făcut un experiment. Şi-au aflat nu doar cum se poartă cei plătiţi din banii noştri. Ci şi care sunt paşii ca să îi reclamăm.

Prima noastră oprire a fost la un sediu ANAF. Funcţionara de la ghişeu era gata nervoasă când ne-a venit rândul. O deranja gălăgia de la coadă. Apoi, s-a arătat nemulţumită de neştiinţa noastră. 

Ne-am mutat apoi la Casa de Pensii. Am vrut să aflăm cum poate obţine un pensionar un bilet de tratament gratuit. Doamnei i-a trebuit doar un minut şi jumătate să se supere. 

Carmen Umeea Bordiche este şi ea funcţionară la Registrul Comerţului, în Bucureşti. Lucrează de 40 de ani cu oamenii şi recunoaşte că a avut momente în care s-a enervat la serviciu.

CARMEN UMEEA BORDICHE, funcţionar public:

Da, dar în momentul ăla te ridici, îţi ceri scuze şi pleci pentru că oamenii insistă în a-ţi cere... nu că nu poţi să le faci, îţi depăşesc atribuţiile. Trebuie să înveţi să te autocontrolezi, să îţi stăpâneşti nervii pentru că toţi îi avem, dar la serviciu toţi mergem să ne facem datoria.

Doar o treime dintre români sunt mulţumiţi de serviciile funcţionarilor, arată cel mai recent sondaj IRES. 23% consideră că aceştia sunt indiferenţi, în timp ce 8% vorbesc despre incompetenţă.

Reprezentanţii Casei de Pensii şi ai ANAF spun că toţi cei nemulţumiţi pot cere pe loc audienţe cu managerii instituţiilor. Mai mult, există posibilitatea ca reclamaţiile să fie trimise telefonic, dar şi online. N-au precizat însă cât de greu găseşti pe cineva la celălalt capăt al firului sau cât durează până când se primeşte un răspuns la sesizările pe email.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii, nemulţumiţi de funcţionarii publici. Nervii de la ghișeu rămân nesancționați