Antena Meniu Search
x

Romanii nu mai cumpara lapte

Situatie disperata pentru fermierii romani. Oamenii se plang ca nu le mai cumpara nimeni laptele si ca vanzarile au scazut la mai mult de jumatate. Un fermier si-a aruncat laptele direct pe camp, in timp ce altii cauta solutii impreuna cu ministrul Agriculturii pentru terminarea scandalului cu aflatoxina.

Vezi și

Pana acum, s-au gasit probleme la 25 de ferme din tara

Costel Caras este un fermier renumit pentru protestele extreme din agricultura si, recent,  a devenit politician. Astazi, a varsat cateva tone de lapte pe camp pentru a arata problemele cu care se confrunta.

De actiunea sa a aflat si ministrul Agriculturii care l-a invitat la discutii. Cu falimentul care bate la usa, alti fermierii vor solutii rapide din partea autoritatilor.

Pentru a le arata romanilor ca laptele este bun de consum, in piete si magazine au aparut afise care indeamna oamenii sa cumpere produsele romanesti. Chiar si asa, raioanele de lactate raman pustii. Aceeasi situatie este si la dozatoarele de lapte.

Pierderile totale din industria laptelui depasesc 50%. Rezultatele finale ale anchetei laptelui cu aflatoxina vor fi comunicate maine, de autoritatile sanitar-veterinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Romanii nu mai cumpara lapte