Antena Meniu Search
x

Românii, obligaţi să-şi monteze repartitoare pentru utilităţi

Fiecare proprietar de apartament va fi obligat să monteze contoare de costuri, atât pentru gaze, apă cât şi pentru căldură până la sfârşitul anului 2016

Vezi și

Fiecare proprietar de apartament va fi obligat să monteze contoare de costuri, atât pentru gaze, apă cât şi pentru căldură până la sfârşitul anului 2016

Gândul de a fi obligaţi prin lege să-şi monteze repartitoare îi nemulţumeşte pe cei mai mulţi proprietari de apartamente.

De exemplu, pentru un apartament de trei camere, fără repartitoare, în care locuiesc trei persoane, pe timp de iarnă întreţinerea costă aproximativ 350 de lei. Acelaşi tip de locuinţă, dar cu repartitoare prevăzute pentru calorifere, întreţinerea ajunge şi la 650 de lei. Aşa că, cei mai mulţi preferă să facă economie şi să închidă robinetele.

Specialiştii spun că tocmai prin diferenţele mari de temperatură dintre apartamente se pierde căldura.

Solutia ar fi repartitoarele care să nu permita închiderea completă a robinetului. Până la finalul anului 2016, potrivit noii legi care a intrat în vigoare în august, fiecare apartament va avea repartitoare si contoare de costuri montate. Cei care au deja astfel de sisteme montate, vor fi nevoiţi să le schimbe cu cele care nu permit închiderea totală a robineţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii, obligaţi să-şi monteze repartitoare pentru utilităţi