Antena Meniu Search
x

Românii îşi fac planuri pentru vacanța post-pandemie

Nu ştim ce urmează. Putem doar să ne relaxăm şi să încercăm să ne facem planuri pe termen scurt. Măcar în ceea ce priveşte vacanţele, românii par să fi înţeles şi acceptat situaţia.

de Redactia Observator

la 26.05.2020, 14:21

Vezi și
  • Românii preferă plajele mai puţin populate.
  • Majoritatea caută siguranţă în locul luxului.

Studiile recente arată că cei mai mulţi români vor acum mai degrabă măsuri de siguranţă decât preţuri mici, într-o vacanţă post-pandemie. Şi tot mai mulţi se gândesc acum la România drept prima destinaţie de vacanţă. Ceea ce nu e deloc rău pentru turismul nostru.

Sunt mai multe aspecte. Teama de potenţialele riscuri ale unei călătorii cu avionul, dar şi dorinţa de a rămâne cât mai aproape de casă, într-un spaţiu cât mai sigur. Acestea sunt principalele motivele

Drept urmare, opt din zece români consideră că măsurile de siguranţă bine puse la punct, precum igiena impecabilă şi condiţii de distanţare, dar şi accesul la natură sunt criterii mai importante decât preţurile mici, atunci când îşi aleg o destinaţie de vacanţă, în această perioadă.

Ba chiar, mai nou, românii sunt dispuşi să renunţe la unele facilităţi precum cele sportive, cele pentru copii sau la unele experienţe culinare speciale. Totul pentru siguranţă.

Ca destinaţie de vacanţă, o treime dintre românii chestionaţi spun că îşi doresc un sejur la mare, în acest an. Majoritatea ar prefera însă o plajă mai puţin populată decât una cu amenajări şi implicit o cazare mai izolată, decât un hotel în staţiune.

Confirm, dacă ar fi să ajung pe litoralul nostru, asta aş alege şi eu, mai ales pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii îşi fac planuri pentru vacanța post-pandemie