Antena Meniu Search
x

Observator Special: De ce se imbraca romanii in haine de culori inchise

Haina nu-l face pe om, insa il defineste! Iar atunci cand un popor intreg se imbraca in negru, ar trebui sa ne punem niste semne de intrebare. Psihologii spun ca e o tendinta a societatii.

Vezi și

Negrul, griul, maroul inchis asigura anonimatul, iar cei care se imbraca in tonuri pale cu sigurata nu vor sa fie deranjati. In plus, intr-un oras murdar, precum e Capitala, negrul e culoarea potrivita.

Oameni grabiti, oameni ingandurati, oameni care privesc in gol si pe fetele carora se citeste ingrijorarea. Ei sunt romanii de care ne lovim, in fiecare zi, pe strada. Ei sunt romanii cu haine negre sau gri.

Petele de culoare sunt rare, iar atunci cand pe strada trece o domisoara imbracata in roz sau un barbat cu pantaloni verzi, toate privirile se intorc si se aud rasete inabusite.

„Se considera ca, practic, culorile puternice sunt culorile persoanelor indraznete, persoanelor care nu sunt conformiste, care vor sa sparga un pic zona de tabu. Multi dintre noi nu vrem sa fim in centrul atentie”, explica psihologul Jeni Chiriac.

Cu alte cuvinte, multi romani nu-si doresc sa iasa din anonimat. Nu vor sa fie derajati de cei din jur, nici macar cu o privire. Nu vor interactiune, nu vor sa fie observati.

“Noi suntem o societate de tip traditionalist, suntem o siocietate care, ca si membrii nu dorim sa iesim in evidenta. Ne imbracam in culori care sa se asorteze cu curatenia de pe strada”, mai spune psihologul.

Strazile murdare, praful din oras, aglomeratia din mijloacele de transport, ii indeamna pe oameni sa se imbrace in negru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: De ce se imbraca romanii in haine de culori inchise