Antena Meniu Search
x

Românii sunt la un pas să găsească leacul cancerului

Cercetările de ultimă oră sunt făcute de specialiştii de la Institutul de Fizică de la Măgurele. Descoperirea vrea să revoluţioneze medicina mondială şi lupta împotriva cancerului.

Vezi și

O substanţă-minune încărcată radioactiv ar putea ţinti direct tumora, fără ca vreo altă celulă sănătoasă să fie afectată.

Am reuşit să intrăm laboratorul-minune al Institutului de Fizică de la Măgurele. Unde specialiştii sunt pregătiţi să revoluţioneze medicina mondială. Să iradieze medicaţia, astfel încât orice bolnav să fie vindecat fără efecte secundare.

Tehnica dezvoltată la Măgurele arată cu precizie cât de eficient este un tratament.

20 de specialişti români lucrează mai ceva ca într-o farmacie pe aparatura din laboratorul de la Măgurele. Dacă Agenţia Medicamentului îşi va da acceptul, serul minune ar putea intra în teste. Întâi pe animale, apoi pe oameni.

Din cele 15 centre de radioterapie deschise în 2007, România a rămas cu mai puţin de jumătate. Restul au fost închise sau funcţionează greu. Cinci sute de paturi pentru 40 de mii de bolnavi care primesc anual indicaţie de radioterapie. Dintre ei, doar un sfert sunt trataţi, cei mai mulţi în sedinţe făcute când şi cum se poate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Românii sunt la un pas să găsească leacul cancerului