Antena Meniu Search
x

Românii vor putea opta pentru Cartea Electronică de Identitate! Cum arată noile buletine

Guvernul României a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de lege care prevede că românii vor putea opta pentru cartea de identitate electronică.

Guvernul României a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de lege care prevede că românii vor putea opta pentru cartea de identitate electronică.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, această posibilitate este oferită și în cazul minorilor, dar la solicitarea părinților sau a reprezentaților legali.

"Cartea electronică de identitate (CEI) va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum și utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii. CEI va facilita astfel accesul cetățeanului la diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare etc.), cu efecte majore privind simplificarea relației cu autoritățile publice, creșterea calității și accesibilității serviciilor publice", se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Guvernul precizează că noul document de identificare va oferi cetățenilor garanții suplimentare de securitate, iar instituțiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Românii vor putea opta pentru Cartea Electronică de Identitate! Cum arată noile buletine