Antena Meniu Search
x

Romanul e revoltat cand aude manele pe strada sau in autobuz

Manelistii o duc bine, in Romania! Si totusi, pe strada risti sa fii batut daca asculti o manea prea tare! Un paradox pe care sociologii il explica simplu: suntem ipocriti. Un experiment facut de reporterii Observator scoate la iveala ca bunul-simt e o chestiune relativa la noi.

Vezi și

Daca ascultatul manelelor in spatiul public ne enerveaza teribil, nu acelasi lucru se intampla atunci cand cineva de langa tine urla la telefonul mobil.

Reactiile sunt insa total diferite atunci cand vrem sa "impartasim" gusturile muzicale. Este de ajuns ca cineva sa indrazneasca sa faca un repros. Dintr-o data esti in minoritate si condamnat pentru lipsa ta de respect! “E o chestiune de prestigiu sa iesi in ceea ce numim noi spatiul public si sa arati ceea ce consumi, ceea ce ai. Unii oameni, sigur, ca se dau mult mai savanti decat sunt. Sau incearca sa arate ca sunt de o anumita elita culturala”, a declarat sociologul Alfred Bulai.

Cu toate ca nu ne place sa recunoastem ca ne plac manelele, multi le asculta si sunt nelipsite de la petreceri. Insa, eticheta negativa pe care o au ii determina pe multi sa se ascunda in spatele unei masti.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Romanul e revoltat cand aude manele pe strada sau in autobuz