Antena Meniu Search
x

Roșia românească, savurată la Festivalul Tomatelor de la Buzău

Roșii, verzi, portocalii, negre sau vărgate, tomatele s-au întrecut în frumuseţe şi, desigur, în gust, în Buzău. Peste o sută de agricultori şi-au expus rodul muncii lor, pe tarabe. Juraţii au gustat din fiecare soi de roşie în parte şi au fost fost riguroşi cu notele.

de Redactia Observator

la 29.07.2019, 03:51

Vezi și

Roșii, verzi, portocalii, negre sau vărgate, tomatele s-au întrecut în frumuseţe şi, desigur, în gust, în Buzău. Peste o sută de agricultori şi-au expus rodul muncii lor, pe tarabe. Juraţii au gustat din fiecare soi de roşie în parte şi au fost fost riguroşi cu notele. Judeţul este recunoscut ca patria tomatelor. Aici găsim mii de soiuri. Roşiile au chiar şi un festival.

Regina albă, siriana sau roşia zebră au atras atenţia vizitatorilor într-un parc din Buzău. La fel ca cele cu forme ciudate, de ardei sau gogoşar. Sunt tomatele exotice şi rare.

Juraţii au decis care sunt cele mai frumoase şi cele mai gustoase tomate.

După ce ani de zile, magazinele mari au fost invadate de roşii din Italia sau Spania, românii se întorc la tomatele româneşti, mai gustoase şi mai sănătoase. Dacă anul trecut am importat peste 65.000 de tone, anul acesta

Ministrul Agriculturii susţine că au scăzut importurile de tomată datorită subvenţiei de 3.000 de euro dată cultivatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Roșia românească, savurată la Festivalul Tomatelor de la Buzău