Antena Meniu Search
x

Rosiile romanesti cuceresc pietele

A inceput batalia rosiilor. Intr-o parte sunt asezate, strategic, rosiile romanesti. Gustoase si parfumate. In cealalta tabara, sunt rosiile de import. La acelasi pret, dar nu la fel de gustoase

Vezi și

In serele de la Vidra, e zi de sarbatoare pentru agricultori. Prima recolta de rosii pe anul acesta. Cristian e multumit de legumele pe care incepe, in sfarsit sa le culeaga. Si vremea din ultima perioada a tinut cu el, asa ca cei 3.000 de metri patrati pe care i-a cultivat l-au rasplatit din plin. Urmeaza vanzarea. “Mergem la piata de gros. La piata din Bucuresti, din cartierul Rahova, Constanta sau Brasov. Avem trei alternative”, explica barbatul.

Cristian isi permite sa trimita marfa si in alte orase pentru ca are productie buna. Recunoaste, insa, ca cea mai mare parte din rosiile lui, va ramane tot aproape de casa, in Capitala.

Si nu duc lipsa de clienti. E firesc. Gustul rosiilor autohtone este incomparabil. Indiferent de unde vin cu legumele, agricultorii nu raman cu marfa pe taraba.

Asa ca, de acum si pana in iulie, tone de rosii gata plantate in solarii vor lua calea tarabelor. Iar pe masura ce tot mai multi agricultori ies cu marfa la vanzare, s-ar putea sa mai lase putin si la pret.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Rosiile romanesti cuceresc pietele