Mobilizare impresionantă! Rugbiștii din București au donat sânge pentru Adelina Gavrilă, fosta campioană la atletism

Publicat: 30.07.2018, 19:31.
Actualizat: 30.07.2018, 21:36

Mobilizare impresionantă pentru salvarea unei campioane! Patru sute de oameni au donat sângele de care Adelina Gavrilă are nevoie, pentru a ieşi cu bine din operaţia prin care va trece peste doar câteva zile.

Mobilizare impresionantă pentru salvarea unei campioane! Patru sute de oameni au donat sângele de care Adelina Gavrilă are nevoie, pentru a ieşi cu bine din operaţia prin care va trece peste doar câteva zile. Va deveni mamă pentru a doua oară, dar o complicaţie extrem de rară îi pune viaţa în pericol. Peste 30 de rugbyşti au mers la Centrul de Transfuzii din Capitală.

Uniţi de aceeaşi pasiune, sportivii au răspuns primii apelului lansat pentru salvarea fostei campioane.

"Ne bucurăm că putem să facem un lucru bun unui membru din familia noastră, a sportivilor." a spus Alexandru Mitu, unul dintre rugbyşti.

Zilele trecute, şi rugbyştii de la CSM Ştiinta Baia Mare au donat pentru Adelina Gavrilă. Cazul ei a mobilizat sute de români, în plină criză a sângelui.

La 39 de ani, Adelina Gavrilă suferă de o complicaţie extrem de rară a sarcinii: practic, placenta i-a străpuns uterul şi s-a fixat pe alte organe. Imediat după ce va naşte, va intra într-o operaţie riscantă, pentru care e nevoie de mult sânge. Naşterea este programată pe 2 august, dar medicii sunt pregătiţi să intervina oricând.

Adelina Gavrilă a fost campioană europeană la junioare, iar în 1999, a câştigat bronzul la Jocurile Mondiale Universitare. Sportiva mai are un copil, în vârstă de trei ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.