Antena Meniu Search
x

Rujeola închide spitale! Accesul în secţiile Pediatrie şi Boli Infecţioase, INTERZIS la spitalul din Miercurea Ciuc

Accesul vizitatorilor în secţiile Pediatrie şi Boli Infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost interzis, după ce s-a înmulţit numărul cazurilor de rujeolă.

Accesul vizitatorilor în secţiile Pediatrie şi Boli Infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost interzis, după ce s-a înmulţit numărul cazurilor de rujeolă.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat că măsura vizează interzicerea totală a accesului vizitatorilor, inclusiv a aparţinătorilor pacienţilor, pentru 'a evita contaminarea şi a altor potenţiali pacienţi'.

Întrebat până când va fi menţinută această măsură, dr. Demeter a precizat că accesul în cele două secţii va fi interzis 'până când epidemia, care pare că se declanşează şi la noi, va da semne de declin'.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a informat luni, în şedinţa Colegiului Prefectural, că s-au înregistrat cinci cazuri noi, la copii nevaccinaţi, care sunt contacţi ai familiei unde s-au înregistrat ultimele îmbolnăviri.

Pe acelaşi subiect

Potrivit sursei citate, unul dintre copii a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, întrucât se afla într-o stare mai gravă, ceilalţi fiind trataţi la secţia de Boli Infecţioase.

Dr. Tar a precizat că făcut o vaccinare în focar, cu doze de vaccin recuperate de la medicii de familie, întrucât DSP nu mai dispune de vaccin, astfel încât să se încerce 'limitarea extinderii focarului, atât cât e posibil'.

Şefa DSP a ţinut să puncteze că părinţii copiilor vaccinaţi nu trebuie să fie îngrijoraţi, pentru că aceştia nu sunt în pericol, boala putând fi contactată de cei cărora nu le-a fost administrat vaccinul, din diverse motive.

În judeţul Harghita s-a mai înregistrat un focar de rujeolă în luna ianuarie, când au fost diagnosticate 11 cazuri, la copii nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Rujeola închide spitale! Accesul în secţiile Pediatrie şi Boli Infecţioase, INTERZIS la spitalul din Miercurea Ciuc