Antena Meniu Search
x

Ruta secretelor spre Munții Bucegi, recunoscută oficial

"Ruta secretelor spre Munţii Bucegi" a fost recunoscută oficial. Este un traseu de peste 100 de kilometri care trece prin locuri încărcate de istorie şi legende din judeţul Dâmboviţa. Traseul de vis duce la "apa sfântă a dacilor" despre care se spune că este cea mai curată din lume. 

De Redactia Observator la 29.08.2020, 00:19
Vezi și
  • Ruta are aproximativ 300 de kilometri.
  • Traseul va fi marcat și promovat.

Ruta secretelor porneşte de la Turnul Chindiei din Târgovişte, construit în secolul la 15-lea de Vlad Ţepeş, şi ajunge prin locuri unde istoria şi legendele se împletesc.  Traseul trece pe la Lacul Scropoasa, Cheile Zănoagei, lacul Bolboci, platoul Bucegi cu Sfinxul şi Babele, dar şi prin grote şi pe lângă cascade spectaculoase. 

Munţii Bucegi fascinează prin miturile care dăinuiesc de mai bine de 2.000 de ani. Se spune că aici se ascunde izvorul sacru al dacilor. Este cunoscut sub numele de "7 izvoare". Legenda mai spune că apa care curge e cea mai pură din lume. Testele de laborator confirmă: nu are nicio bacterie. 

Adina Ungureanu, administrator Pestera Ialomiţei: Se spune că această apă provine dintr-un lac subteran de sub Vârful Omu cu o cădere de 400 metri pe secundă şi pe urmă iar mai trece printr-un zăcământ din argint care o purifică şi o face lipsită de orice tip de bacterie.

Apa curge pe lângă peştera Ialomiţei, cunoscută şi sub numele de Templul lui Zamolxe, un alt loc încărcat de mituri. Dacii veneau aici să se roage.

Adina Ungureanu, administrator Pestera Ialomiţei: Dacii mai veneau aici special pentru punctul final al peşterii - altarul. A luat denumirea de altar datorită faptului că stalagtitete şi stalagmitele s-au unit, au format nişte frumoase coloane şi au asemănat foarte bine cu un altar.

"Ruta secretelor spre Munţii Bucegi" a fost recunoscută oficial de Ministerul Economiei drept o rută cultural-turistică. Traseul urmează să fie marcat şi promovat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ruta secretelor spre Munții Bucegi, recunoscută oficial