Antena Meniu Search
x

S-a deschis dosar penal în urma accidentului de pe A2: “Se fac verificări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni în formă agravantă: ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”

Poliţiştii de la Brigada de Autostrăzi şi Misiuni Speciale a IGPR şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2 în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite.

Vezi și

Poliţiştii de la Brigada de Autostrăzi şi Misiuni Speciale a IGPR şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2 în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite.

În cadrul investigaţiei penale urmează ca anchetatorii să stabilească dinamica accidentului şi să fie audiate persoanele implicate şi martorii care au văzut ce s-a întâmplat sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2, spune, pentru News.ro Liliana Bănescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu.

"Se fac verificări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni în formă agravantă, respectiv ucidere din culpă în formă agravantă întrucât sunt trei persoane decedate. De asemenea, pentru vătămare corporală din culpă, reţinută tot în formă agravantă întrucât sunt 29 de victime rănite mai grav. Se efectuează încă cercetarea la faţa locului întrucât e un număr mare de maşini implicate. Cei trei decedaţi sunt transportaţi la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi în vederea efecuării necropsiei”, a mai declarat pentru News.ro Liliana Bănescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu.

Procurorul a confirmat şi că anchetatorii verifică ipoteza potrivit căreia una dintre maşini a ieşit din parcarea autostrăzii fără să se asigure însă se va şti cu certitudine dacă lucrurile au stat aşa în urma investigaţiilor.

Vezi şi Bilanţul celui mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2: 60 de victime, 41 transportate la spitalele din Bucureşti şi trei persoane decedate. Imagini de la faţa locului (FOTO + VIDEO)

În urma accidentului de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2, 13 victime au fost transportate la Spitalele de urgenţă „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru la Spitalul „Elias”, şi trei la Spitalul „Sf. Ioan”, toate din Capitală, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

O parte dintre cele 41 de victime transportate la spital ajunseseră iniţial la Spitalul din oraşul Lehliu însă medicii au luat decizia, în urma triajului, să fie transferaţi la Bucureşti.

Personalul de intervenţie trimis de la fata locului a fost format din opt ofiţeri ISU, 86 de subofiţeri, nouă medici şi 22 de asistenti, mai arată oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi spune că, în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2, sunt 60 de victime dintre care trei sunt decedate, fiind, în total, 29 de maşini implicate, un bilanţ final urmând să fie comunicat la terminarea intervenţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » S-a deschis dosar penal în urma accidentului de pe A2: “Se fac verificări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni în formă agravantă: ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”