Antena Meniu Search
x

S-a lansat programul ”Ecotichetul pentru maşini electrice”

"Rabla" merge acum şi pe baterii. Pentru un automobil electric, statul acordă cel mai mare ecotichet. 200 de milioane de lei va "înghiţi" anul acesta programul

Vezi și

"Rabla" merge acum şi pe baterii. Pentru un automobil electric, statul acordă cel mai mare ecotichet. 200 de milioane de lei va "înghiţi" anul acesta programul

Este la fel de silenţioasă ca o pisică. Mai mult zgomot face atunci când se închide portiera. Pentru că această maşinuţă este una electrică. În întregime. Pentru un bolid, însă, legătura dintre viteză şi şosea nu se poate ţine decât cu puterea unui motor pe benzină.

O maşină eco, dar scumpă. Preţul ei este de 125.000 de euro, dar încă nu se vinde şi în România. Pentru alte modele, Ministerul Mediului a lansat odată cu programul Rabla de anul acesta şi ecotichetul pentru maşini electrice.

Valoarea unui tichet este de 6.500 de lei, iar Guvernul mai oferă şi ecobonusuri pornind de la 750 de lei pentru maşinile noi.

Pentru maşinile complet electrice statul dă cel mai mare ecotichet. 20 de mii de lei sau aproximativ 4500 de euro. Suma se poate cumula cu tichetul din programul Rabla, stimulentul financiar ajungând la 26.500 de lei pentru cumpărarea unei maşini electrice.

Românii nu sunt aşa încrezători. Anul trecut, prin programul Rabla nu s-a cumpărat nici o maşină electrică, iar staţii de încărcare pentru ele sunt doar 50 în toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » S-a lansat programul ”Ecotichetul pentru maşini electrice”