Antena Meniu Search
x

Sacoşa de pânză revine la moda, inainte ca pungile din plastic sa dispara din magazine

Renunţăm la pungile de plastic înainte de termenul limită. În magazine, au apărut pungile biodegradabile. Reporterii Observator le-au testat ca să vadă dacă merită banii. Şi au aflat că grija pentru natură readuce în modă şi sacoşa de pânză.

Vezi și

Renunţăm la pungile de plastic înainte de termenul limită. În magazine, au apărut pungile biodegradabile. Reporterii Observator le-au testat ca să vadă dacă merită banii. Şi au aflat că grija pentru natură readuce în modă şi sacoşa de pânză. Mai colorată acum decât pe vremea părinţilor. Şi chiar sursă de inspiraţie pentru designeri.

Vechile pungi de plastic dispar, treptat, din magazine. În locul lor, au apărut cele biodegradabile. Costă 59 de bani şi ţin până la 5 kilograme. Noi am vrut să verificăm.

Am trecut la cumpărături. Iar punga biodegradabilă nu a picat testul. Chiar dacă seamănă bine cu una din plastic, este făcută din amidon de porumb. Adică se poate dezintegra complet. Moda bio readuce în actualitate şi obicieuri demult uitate.

Sacoşele din pânză au redevenit o necesitate. Însă nu mai seamănă cu cele dinainte de Revoluţie. Sunt colorate, imprimate şi rezistente.

Velter Wilhelm, comerciant de sacoşe din pânză: Din ce în ce mai mulţi oameni, am vazut şi personal, folosind astfel de pungi. Mai ales cele cu baretă lungă. Le pui pe umăr, nu stai cu ele în mână.

De la dispariţia pungilor din plastic, vânzările celor din pânză au crescut şi cu 30%. Preţul lor pleacă de la 2 lei şi poate să ajungă până la 30 de lei. Însă pot fi folosite chiar şi şase luni.

Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului: De la 1 iulie 2018, producerea acestor pungi din material plastic este interzisă, iar de la 1 ianuarie 2019 şi comercializarea lor este interzisă.

Trendul sacoşelor prietenoase cu natura i-a inspirat şi pe designerii celebri. O casă de modă a scos pe piaţă, cu preţul de peste 2000 de euro, o geantă care seamănă cu o pungă de cumpărături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Sacoşa de pânză revine la moda, inainte ca pungile din plastic sa dispara din magazine