Antena Meniu Search
x

Sală de sport construită de localnici, în Argeș

Sătui să mai aştepte ajutor de la stat, locuitorii dintr-o comună argeşeană au construit prin forţe proprii o sală de sport pentru copiii lor. Săteni voluntari şi mai mulţi oameni care aveau pedepse cu muncă în folosul comunității au ridicat într-un an de zile construcţia.

de Redactia Observator

la 24.10.2019, 15:42

Vezi și

Sătui să mai aştepte ajutor de la stat, locuitorii dintr-o comună argeşeană au construit prin forţe proprii o sală de sport pentru copiii lor. Săteni voluntari şi mai mulţi oameni care aveau pedepse cu muncă în folosul comunității au ridicat într-un an de zile construcţia. Banii pentru materialele de construcţie au venit de la bugetul local. În urmă cu câşiva ani, oamenii din comună și-au făcut singuri şi dispensarul, tot din cauza faptului că ajutorul de la Guvern întârzia să apară.

Dacă în urmă cu un an, elevii şcolii din Băbana făceau ora de sport înghesuiţi într-o sală de clasă, acum au la dispoziţie o sală modernă de 300 de metri pătraţi, cu vestiare.

Elevii pasionaţi de sport visează acum să facă performanţă.

Autoritățile locale așteptau de câţiva ani ca proiectul să fie prins în programul național de construire a sălilor de sport la școli. Cum asta nu s-a întâmplat, au decis să își facă singuri lucrarea. Cu ajutorul câtorva localnici, angajaţi la Primărie, dar şi a unor săteni condamnaţi la muncă în folosul comunităţii, sala de sport a fost terminată într-un an de zile.

Sala de sport din Băbana este singura din mediul rural construită cu bani de la bugetul local. În urmă cu aproape cinci ani, localnicii din Băbana și-au ridicat singuri şi dispensarul. L-au construit în două luni cu ajutorul voluntarilor și al persoanelor înscrise la ajutor social.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sală de sport construită de localnici, în Argeș