Antena Meniu Search
x

Salariatii de la Uzinele Sodice Govora au intrat in greva foamei

Un numar de 25 de salariati de la Uzinele Sodice Govora, printre care si liderul sindicatului, au intrat in greva foamei, nemultumiti de faptul ca actionarul majoritar polonez refuza sa semneze contractul colectiv de munca

Adrian Mugioiu, liderul Sindicatului “Sodistul”, spune ca in urma cu o zi a intrat in greva foamei, iar marti alti 24 de angajati ai unitatii au recurs la aceeasi forma de protest, conform MEDIAFAX.

Potrivit liderului sindical, incepand de joi, 25 aprilie, ora 7:00, toti cei 770 de angajati vor intra in greva generala, cu intreruperea activitatii pe perioada nelimitata.

"Patronatul refuza de patru luni sa semneze contractul colectiv de munca si nu primim raspunsuri la revendicari nici de aici, nici de la Varsovia. Joi vom declansa greva generala pe o perioada nedeterminata si speram ca atunci conducerea sa dea raspunsuri la revendicarile noastre. Nepasarea autoritatilor statului roman fata de oamenii de la soda si faptul ca sunt puse in pericol viata si demnitatea lor m-au determinat sa apelez la greva foamei. Nu am cerut colegilor sa recurga la aceasta forma de protest, insa acum suntem 25 de angajati in greva foamei. Este gestul lor voluntar, nu le-am cerut eu sau altcineva, disperarea le-a impus sa procedeze asa. Este posibil ca la incheierea programului de azi si alti angajati sa intre in greva foamei", a declarat liderul Sindicatului "Sodistul" din Uzinele Sodice Govora.

Angajatii uzinelor solicita incheierea contractului colectiv de munca, la nivel de unitate, pentru anul 2013, in care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului sa fie de minimum 16% din veniturile de exploatare, mentinerea numarului de locuri de munca, imbunatatirea conditiilor de munca, respectarea acordurilor, a protocoalelor si a actelor aditionale incheiate cu sindicatul si respectarea perioadei concediului de odihna.

Actionarul majoritar al Uzinelor Sodice Govora este Ciech Varsovia, cu 92,9% din titluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Salariatii de la Uzinele Sodice Govora au intrat in greva foamei