Antena Meniu Search
x

Salarii polițiști 2018. Ministrul Carmen Dan anunță noi schimbări privind plata orelor suplimentare

Salarii polițiști 2018. Ministrul Carmen Dan a anunțat, luni, noi schimbări privind plata orelor suplimentare pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne.

Carmen Dan a discutat cu reprezentanţi ai Guvernului despre mecanismul de plată a orelor suplimentare pentru polițiști și ceilalți angajați ai MAI.

Salarii polițiști 2018 Carmen Dan: E necesară plata orelor suplimentare

Ministrul MAI susţine că este necesară introducerea posibilităţii plăţii orelor suplimentare pentru angajaţii ministerului din operativ sau care desfăşoară activităţi cu caracter neprevăzut.

Carmen Dan spune că s-a ajuns la concluzia ca orele suplimentare care nu pot fi recompensate cu timp liber - în special din cauza deficitului de personal - în următoarele 60 de zile după prestarea acestor ore, să fie plătite.

Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi dispusă de şeful ierarhic, în scris, fără a depăşi 180 de ore anual, în situaţii deosebite putând fi depăşit, dar nu mai mult de 360 de ore anual, spune ministrul.

„Conform discuţiilor purtate cu Ministerul Finanţelor Publice plata orelor suplimentare ar urma să se efectueze astfel încât să se încadreze într-o limită din suma soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă„.

Salarii polițiști 2018 Orele suplimentare, plătite din iunie 2018

Carmen Dan crede că, dacă va fi aprobat, mecanismul de plată a orelor suplimentare trebuie să funcţioneze începând cu luna aprilie, iar primele ore suplimentare să fie plătite în luna iunie.

Pentru a respecta aceste prevederi, structurile MAI îşi vor adapta programul de lucru, încurajând formule ale acestuia care să asigure munca în ture/schimburi, astfel încât să fie respectat timpul liber corespunzător necesar angajaţilor pentru refacerea capacităţii de muncă”, explică ministrul de Interne.

Carmen Dan mai precizează că în perioada următoare structurile ministerului vor stabili care sunt tipurile de activităţi care necesită prezenţă operativă pentru rezolvarea unor situaţii deosebite.

Acestea vor fi prevăzute în Ordinul de Ministru care va reglementa funcţionarea acestui mecanism de plată a orelor suplimentare.

Astfel, dacă amendamentul va fi aprobat în Parlament, acest mecanism ar urma să funcţioneze începând cu luna aprilie.

Primele ore suplimentare ar putea fi plătite din luna iunie 2018, adică după parcurgerea acelui interval de 60 de zile cât ar fi legal pentru a se acorda timpul liber corespunzător.

Salarii polițiști 2018 Plata orelor suplimentare în penitenciare și Jandarmerie

Carmen Dan a discutat cu ministrul Justiţiei inclusiv pentru plata orelor suplimentare lucrate de personalul din penitenciare.

În ceea ce priveşte salarizarea jandarmilor şi a poliţiştilor, ministrul de Interne a spus că trebuie să existe un echilibru, astfel că susţine acordarea indemnizaţiei de 10 la sută pentru jandarmii din grupele de intervenţie.

„Aş vrea să subliniez că sunt preocupată şi susţin orice demers de îmbunătăţire a salarizării personalului MAI însă nu trebuie să uităm că în acest minister nu sunt doar nevoi salariale, ci şi necesităţi privind dotările logistice, echipamente de protecţie, mijloace de mobilitate, reabilitarea sediilor, dar şi alte aspecte care contribuie şi ele la ceea ce înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi eficientizarea muncii”, a mai spus Carmen Dan, amintind de achiziţia de autospeciale pentru structurile ministerului în valoare de 120 de milioane de lei.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Salarii polițiști 2018. Ministrul Carmen Dan anunță noi schimbări privind plata orelor suplimentare