Antena Meniu Search
x

Sălile de spectacole, mai aproape de redeschidere, de la 1 septembrie

De la 1 septembrie, am putea merge din nou la restaurant, la teatru sau chiar să urmărim un film într-o sală de cinema. Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.08.2020, 17:12

Vezi și
  • Ateneul din Iaşi a pierdut 300.000 de euro, bani ce ar fi venit din încasări.
  • Tot de la 1 septembrie ar putea fi redeschise şi restaurantele.

Chiar şi aşa, vestea i-a bucurat pe angajaţii din sectorul HoReCa, dar şi pe artişti. După şase luni în care niciun spectator nu le-a trecut pragul, sălile de spectacole ar putea fi redeschise pentru public din septembrie.

Din luna martie şi până acum, niciun spectator nu a mai avut acces în sălile de spectacol. Însă asta s-ar putea schimba. În curând locurile ar putea fi din nou ocupate, dar evident păstrând regulile de distanţare fizică.

Chiar dacă vor fi deschise în condiţii speciale de siguranţă, vestea îi bucură pe actori, mai ales că de la începutul pandemiei au fost nevoiţi să se adapteze şi să ţină spectacolele în aer liber sau online, departe de public.

Cezara Fantu - actriţă: E o bucurie ca ne intoarcem in sala. pentru ca avem nevoie de intitmitate, de magia locului, de scandura, de scena, de linistea salii, in primul rand si de oameni aproape, atat cat se poate.

Daniel Onoaie, actor Ateneu Iași: Avem nevoie de energia publicului, iar acum afara, daca mai continuam sa jucam cu lavaliere cred ca ne deprofesionalizam ptr ca nu mia e contatc, nu mai ai control asupra vocii.

În toată aceasă perioadă arta a înregistrat doar pierderi. Doar Ateneul din Iaşi a pierdut 300.000 de euro, bani ce ar fi venit din încasări.

Andrei Apreotesei - manager Ateneu National Iaşi: Daca alta data vindeam 6-700 de bilete la un eveniment, acum dupa 3 luni, cand putem sa jucam in extior, abia am reusit sa vindem 100-120.

Tot de la 1 septembrie ar putea fi redeschise şi restaurantele. Este singura soluţie de supravieţuire pentru domeniul HORECA, spun administratorii de restaurante, care în această perioadă au pierdut un profit consistent.

Sorin Orzac, administrator restaurant: Nu vreau sa vorbesc despre sume ca nu e frumos, dar cred ca am pierdut undeva la profitul a doi ani in doar doua luni jumatate.

Reprezentanţii din industria ospitalităţii s-au angajat să folosească doar jumătate din numărul de mese, iar clienţii vor putea intra în spaţiile închise doar cu mască de protecţie şi singurul moment când vor putea renunţa la ele va fi cel în care vor servi masa.

Decizia finală ar urma să fie luată astăzi, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sălile de spectacole, mai aproape de redeschidere, de la 1 septembrie