Antena Meniu Search
x

Utilizarea termoscannerului la intrarea în magazine, motiv de supărare pentru cetăţeni

De vineri, nu am mai putut intra în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile publice închise fără mască de protecţie. Iar în magazine, e obligatoriu să ni se ia temperatura corporala.

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 17:20

Vezi și
  • Dar în magazine suntem obligaţi să purtăm şi măşti.
  • Paznicii trebuie să aibă grijă ca toţi clienţii să o poarte.

Sunt două reguli simple, pe care nu ar trebui să avem probleme în a le respecta. Cu toate acestea, există şi oameni care sunt indignaţi atunci când un paznic de magazin încearcă să folosească termoscannerul.

Mulţi români au refuzat să le fie verificată temperatura, la intrarea în magazine. În consecinţă, li s-a interzis accesul.

Eva Cristescu - medic: Nu este o intruziune în intimitatea omului nu cred că este atât de nocivă pe cât am văzut că se discută.

Şi asta pentru că, pe Facebook, dezbaterile sunt în toi. Iar teoriile conspiraţiei nu lipsesc.

"Nu permiteţi să vă măsoare temperatura. E o capcană. În realitate, prin tehnologie laser 5G, vi se implantează în cutia craniană un microcip care va va controla creierul"

"Nu numai pistolul de măsurat temperatura este uneltirea ocultei mondiale. Alcooltestele. îţi iau markerii genetici. "

Totuşi, măsurarea temperaturii este legală. În anumite condiţii.

Augustin Zegrean - fost preşedinte al curţii Constituţionale: Dacă măsurarea temperaturii se face cu aparate omologate şi acceptate în sistemul sanitar şi nu produc nici un fel de vătămare a sănătăţii persoanei se poate folosi.

Dar în magazine suntem obligaţi să purtăm şi măşti. Paznicii trebuie să aibă grijă ca toţi clienţii să o poarte.

Augustin Zegrean - fost preşedinte al curţii Constituţionale: Nu văd nici un drept care ar fi încălcat în această privinţă. E normal să se ia măsuri pentru că boala este o realitate. acum că unii o contestă e alt aspect.

Să nu uităm, însă, că masca ne poate proteja doar dacă o purtăm corespunzător. Şi o dăm jos în mod corect, apucând-o de elastice. După care o aruncăm la coş. În niciun caz pe jos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Utilizarea termoscannerului la intrarea în magazine, motiv de supărare pentru cetăţeni