Antena Meniu Search
x

Salvatorul de vieţi are nevoie de ajutor

Salvează vieţi de un sfert de secol, iar acum el e cel care imploră ajutorul. După ce a trecut prin foc pentru semenii lui, un pompier dă cea mai grea luptă pentru o viaţă. Cea a fetiţei sale, de doar 13 ani

Vezi și

Salvează vieţi de un sfert de secol, iar acum el e cel care imploră ajutorul. După ce a trecut prin foc pentru semenii lui, un pompier dă cea mai grea luptă pentru o viaţă. Cea a fetiţei sale, de doar 13 ani

Iulian aşteaptă în bază, gata de intervenţie. În 23 de ani, a condus zeci de maşini către oameni şi locuri cuprinse de flăcări. Niciun şofer nu se urcă în cabină fără aprobarea lui şi drumul către fiecare incendiu îi apasă pe umeri.

De o lună şi jumătate, şeful de garaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă stă în faţa celei mai lungi şi mai grele misiuni din viaţa lui. Trebuie să îşi salveze fetiţa bolnavă de cancer. Acum, nici viteza cu care aleargă spre tragedie, nici efortul lui, nu mai fac minuni. Departe de garajul în care tatăl îşi ascunde lacrimile, Angi aşteaptă. După biopsie, tumora s-a extins şi i-a cuprins muşchiul.

A trecut deja printr-o cură de citostatice şi e gata de a doua. I-au căzut şi primele fire de păr, însă nimic nu apasă mai tare decât speranţa operaţiei salvatoare. Să ştii că undeva în lume, te poţi face bine şi să nu poţi ajunge acolo.

Şansa Angelicăi este o intervenţie în Germania, unde medicii ar putea să cureţe cu precizie microscopică toate celule şi să îi salveze piciorul. Deşi operaţii asemănătoare sunt făcute şi în România, fineţea procedurii şi extinderea tumorii i-au făcut pe părinţi să aleagă drumul străinătăţii, un efort sprijinit şi de Fundaţia Mereu Aproape.

Faţă în faţă cu moartea în fiecare zi, pompierii au pus mână de la mână pentru a-şi sprijini colegul. În mod firesc, noi aşteptăm de la ei salvarea, iar acum unul dintre salvatori are nevoie de ajutorul nostru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Salvatorul de vieţi are nevoie de ajutor