Antena Meniu Search
x

Samsarii de gropi de la Cimitirul Belu vor intra în faliment

Un loc de veci la Belu e mai scump decât o garsonieră la Unirea, că doar luxul se plăteşte şi pe lumea cealaltă. Samsarii vor intra în curând în faliment. Cimitirul Belu e muzeu în aer liber înscris în lista europeană.

Vezi și

 Până la anul, Municipalitatea va inventaria toate locurile de veci, va face un film documentar şi ghiduri audio. Aşa că, s-a zis cu şpaga pentru o groapă lângă vecini celebri.

Un loc de veci la Bellu costă cel puţin cât un apartament cu două camere în centrul Capitalei. Vecinii trecuţi la cele sfinte ridică preţul.

Nici nu contează că aşa-zisul vânzător nu pronunţă cum trebuie numele. Suma rămâne 60 de mii de euro. Mausoleul i-a aparţinut cândva ministrului Justiţiei de pe vremea regelui Carol I, Toma Stelian.

Cel care a donat cea mai mare colecţie de artă Muzeului Naţional de Istorie. Acum, ar putea fi al oricui. Primăria Capitalei le pregăteşte o surpriză samsarilor. O modificare legislativă. Locurile de veci vor fi moştenire de familie. Nu vor putea fi înstrăinate.

Nea Stelică ştie cimitirul şi cu ochii închişi. De 40 de ani îngrijeşte mormintele. Este ghidul perfect. Cel mai drag îi e mausoleul familiei Cantacuzino. O construcţie impresionantă, ridicată de arhitectul Ion Mincu.

Cum nea Stelică nu are timp s-o facă pe ghidul turistic, municipalitatea a găsit o soluţie pe bani europeni.

Turiştii care se vor plimba prin Belu vor avea căşti şi vor asculta informaţii despre cavourile celebre. În peisajul european, samsarii ar trebui, teoretic, să dispară. Locurile de veci vor fi moştenire de familia. Nu se vor putea înstrăina.

Investiţia pentru transformarea cimitirului Bellu în muzeu e de aproape 1 milion de euro. Bani europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Samsarii de gropi de la Cimitirul Belu vor intra în faliment