Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sancțiuni noi pentru cei care ocupă abuziv locuri parcare rezervate

Greşeşti, plăteşti. Iar când la mijloc este un loc de parcare, aur pentru şoferii din Bucureşti, lucrurile se complică. Mai ales când cel care plăteşte un loc, îl găseşte ocupat.

de Redactia Observator

la 12.01.2015 , 20:05

Greşeşti, plăteşti. Iar când la mijloc este un loc de parcare, aur pentru şoferii din Bucureşti, lucrurile se complică. Mai ales când cel care plăteşte un loc, îl găseşte ocupat. 

Nu există şofer care să nu se fi enervat vreodată pe colegii mai nervoşi din trafic. Unii au scăpat doar cu înjurături, alţii. Şi parcările din jurul blocurilor, în special în Bucureşti, au încins multe spirite. Previzibil când există două milioane de maşini şi doar 200 de mii de locuri de parcare.

Primăria lui Cristian Popescu Piedone pare să fi găsit soluţia pentru şoferii care-şi tot caută singuri dreptatea. Astfel, şoferii care plătesc anual 60 de lei pentru locul de lângă bloc, dar care-l găsesc ocupat vor putea chema în ajutor Poliţia Locală.

Vezi și

La nivelul întregii Capitale, în acest moment, legislaţia prevede doar amendarea celui care fură locul de parcare - e adevărat, cu mulţi bani. Însă de acum încolo, cel puţin în sectorul lui Piedone, se reduce sancţiunea materială, dar se dă verde la ridicarea de maşini.

De la sfârşitul lunii, ridicările de maşini nu vor mai fi făcute de către o societate comercială, ci de către primărie, direct, prin Poliţia Locală.

Parcările de reşedintă par o prioritate şi pentru alte primării. Din sudul lui Piedone, în vest, în sectorul şase, vor apărea încă trei parcări automate între blocuri, iar Primăria Capitalei are în plan două supraetajate într-o altă zonă foarte aglomerată, cartierul Pantelimon.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Sancțiuni noi pentru cei care ocupă abuziv locuri parcare rezervate