Antena Meniu Search
x

Sancţiuni financiare, după ce doi pacienţi au murit la Craiova, în urma transfuziilor de sânge

Inspectorii DSP Dolj au anunţat sancţiunile, după ce doi pacienţi au murit, urmare a transfuziilor de sânge efectuate la Spitalul Filantropia din Craiova. 

Inspectorii DSP Dolj au anunţat sancţiunile, după ce doi pacienţi au murit, urmare a transfuziilor de sânge efectuate la Spitalul Filantropia din Craiova. 

Cei doi pacienţi decedaţi la Spitalul Filantropia din Craiova au murit în urma unui infarct miocardic şi a insuficienţei respiratorii, arată concluziile preliminare ale necropsiilor. Potrivit raportului Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, procedurile privind transfuziile de sânge în cazul bolnavilor au fost respectate.

Totodată, reprezentanţii Direcţiei de Sănatate Publică Dolj au transmis, în cursul zilei de luni, raportul verificărilor făcute la Spitalul Municipal Filantropia.

"S-a verificat modul în care s-au respectat procedurile şi s-au respectat. S-au verificat pungile de sânge administrate pacienţilor şi ele coincid cu cele menţionate în foaia de observaţie, dar şi în documentele de la Centrul de Transfuzii Sangvine. Au existat câteva documente incomplet completate. Inspectorii noştri nu au stabilit cauze, ci doar au constatat ceea ce s-a întâmplat.", a precizat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Direcţie care a sancţionat spitalul cu o amendă de 25.000 de lei, pe cele trei asistente, una de la unitatea de transfuzii, celelalte două de pe secţie,c are au pus perfuziile, cu câte 1.000 de lei amendă, iar pe medicul de gardă cu 2.000 de lei amendă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Sancţiuni financiare, după ce doi pacienţi au murit la Craiova, în urma transfuziilor de sânge