Antena Meniu Search
x

Observator Special: Saracia face casa buna cu frumusetea

Ii consideram saraci si subnutriti. Studiile arata, insa, ca africanii din Somalia, Kenya sau Zambia stau chiar bine la capitolul greutate.

Vezi și

De inteles, de altfel, daca ne gandim ca sunt state sarace unde mancarea fuge, la propriu pe campul de langa coliba. Deci, miscare multa, hrana sanatoasa, oameni atletici. Si, din fericire pentru noi, ne incadram in aceeasi categorie.

Staticile spun ca ar trebui sa fim sanatosi. Datele arata ca, in medie, romanii sunt printre putinii europeni care se incadreaza in limtele normale din punct de vedere al indicelui de masa corporala.

Tari precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Germania se confrunta cu problema obezitatii. Adica pe noi ne ajuta, macar din acest punct de vedere, faptul ca suntem saraci. Potrivit statisticilor, unul din trei romani nu isi permite o masa cu carne o data la doua zile.

 “Paturile mai sarace, dar care constientizeaza legatura dintre sanatate si ceea ce consuma, dar au si ceva cultura nutritionala, vor manca mai sanatos decat cei care au bani”, spune Gheorghe Mencinicopschi.

Asta nu inseamna ca putem sa ne culcam pe o ureche. Statisticile nu ii vizeaza pe copii. Si obezitatea in randul celor mici devine o problema tot mai pregnanta in tara noastra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Saracia face casa buna cu frumusetea