Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoare 3 septembrie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Antim

Marţi, 3 septembrie 2024, este prăznuit Sfântul Mucenic Antim, sfânt cu care oamenii sunt, în general, mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 17:18

Sfântul Antim este prăznuit pe 3 septembrie Sfântul Antim este prăznuit pe 3 septembrie - crestinortodox.ro

Sfântul Mucenic Antim a păstorit Biserica Nicomidiei în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor, dictate de împăraţii Diocleţian şi Maximian. Conform crestinortodox.ro, în anul 288, din porunca lui Maximian, au murit 20.000 de creştini în Nicomidia. 

În timpul acestei prigoane, Sfântul Antim era prezent în satul Semana, nu pentru a se feri de moartea mucenicească, ci pentru a-i întări pe cei de acolo în primirea muceniciei.

Una din epistolele sale, trimisă creştinilor din închisoare, a fost predată împăratului Maximian. Împăratul, citind epistola, a poruncit ca Antim să fie prins. Sunt trimişi 20 de soldaţi în căutarea şi prinderea sa. Antim, văzător cu duhul, le-a ieşit în întâmpinare soldaţilor, i-a dus la casa sa, le-a slujit la masă ca unor oaspeţi şi numai după aceea le-a mărturisit că el este cel căutat.

Articolul continuă după reclamă

Soldaţii, uimiţi de bunătatea lui Antim, i-au poruncit acestuia să se ascundă, spunând că-i vor mărturisi împăratului că nu l-au găsit. Antim le-a spus că nu se fereşte să primească moartea pentru Hristos şi că nu i se cade creştinului să mintă.

În drum spre împărat, toţi soldaţii au crezut în Hristos şi au primit să fie botezaţi. Ajuns în faţa împăratului, Sfântul Antim a fost supus la multe torturi, iar în urma acestora i s-a tăiat capul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Sărbătoare 3 septembrie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Antim