Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 6 august 2019. Schimbarea la faţă

Sărbătoare 6 august 2019. Schimbarea la faţă a Domnului este prăznuită de creştinii ortodocşi, în fiecare an, pe 6 august. Sărbătoarea aminteşte de minunea petrecută pe muntele Tabor, acolo unde Iisus Hristos îşi descoperă dumnezeire Sa prin natura umană pe care a asumat-o.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.08.2019, 10:30

Sărbătoare 6 august 2019. Schimbarea la faţă a Domnului este prăznuită de creştinii ortodocşi, în fiecare an, pe 6 august.

Sărbătoarea aminteşte de minunea petrecută pe muntele Tabor, acolo unde Iisus Hristos îşi descoperă dumnezeire Sa prin natura umană pe care a asumat-o.

Schimbarea la faţă mai este numită în popor şi Obrejenia.

Sărbătoare 6 august 2019 este notată cu cruce roşie în calendarul ortodox.

Pe acelaşi subiect

Tot astăzi, cu ocazia Schimbării la faţă este dezlegare la peşte, pentru ca creştinii ortodocşi să se bucure de praznicul ce are loc în timpul postului Sfintei Maria.

Schimbarea la faţă este o sărbătoare cu cruce roşie pe 6 august

Sărbătoare 6 august 2019. Tradiţii şi obiceiuri la români

Cei care nu ţin sărbătoarea Schimbării la faţă vor fi uscaţi şi gălbejiţi, iar cine va spăla haine în această zi de sărbătoare va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe.

Femeilor, care se spală pe cap în această zi, nu le va mai creşte părul.

Tot tradiţia spune că în această zi de sărbătoare 6 august 2019 nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat, căci aşa vei fi tot anul.

Oamenii care se roagă să scape de boală, sigur vor fi vindecaţi, în timp ce femeile însărcinate care vor ţine post astăzi, vor avea o naştere uşoară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 6 august 2019. Schimbarea la faţă