Antena Meniu Search
x

Sărbători fierbinţi la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Clipe incendiare la temperaturi scăzute, printre figurine sculptate în gheaţă! Asta vor primi turiştii care au ales să-şi petreacă Revelionul sau Crăciunul în vârful Carpaţilor, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Vezi și

Anul acesta, Hotelul a fost cioplit în tendinţe baroce, iar toate camerele sunt decorate în stil diferit.

De-aproape zece ani, în fiecare iarnă, se pune gheaţă peste gheaţă şi se înalţă Hotelul de pe coasta Făgăraşului. Şi tot an de an, turiştii vin să doarmă la temperaturi cu minus.

Paturile sunt şi ele cioplite tot în blocuri mari de gheaţă. La fel şi bradul aşezat într-un colţ, steluţele de pe pereţi, figurinele care stau de veghe la intrare, mesele şi şemineurile.

E drept, aşternuturile şi păturile de pe salteaua moale sunt cât se poate pufoase. Dar chiar dacă primeşti şi un sac de dormit, somnul ar fi bine să te prindă îmbrăcat. Cât mai gros.

Ca să prinzi un pic de curaj, dar şi să te încălzeşti, poţi servi ceva chiar de în barul Hotelului. Făcut şi el tot în gheaţă. Un vin fiert, un ceai, o ciocolată caldă. Iar pentru cei care vor ceva mai puternic pot servi în pahare de gheaţă wiskey.

Fără gheaţă, de preferat. Iar dacă simţiţi că vă moleşiţi, puteţi merge într-una dintre cele douăsprezece camere duble, cu pat matrimonial. Pentru un plus de intimitate, sunt şi trei igluuri, amenajate lângă hotel, fiecare cu câte un pat dublu. Mai puteţi veni aici, în vizită, până de Anul Nou, însă.

O noapte în camera dublă costă 400 de lei, fie că e Crăciun sau Revelion. Cu 200 de lei mai mult plătesc cei care vor să înnopteze asemenea eschimoşilor, în căsuţele făcute din mormane de zăpadă, de lângă Hotel.

Pentru un meniu veţi plăti 200 de lei de persoană, dar să nu vă gândiţi că veţi mânca peşti, foci sau vreun pui de balenă. Ci bucate tradiţionale româneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Sărbători fierbinţi la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac