Antena Meniu Search
x

Sărbători triste pentru sinistraţii din comuna vâlceană Alunu. Crăciunul îi prinde în centre sociale

A trecut mai bine de o jumătate de an de când halda de steril le-a înghiţit casele celor din comuna vâlceană Alunu. Crăciunul îi prinde în alte adăposturi.

Vezi și

A trecut mai bine de o jumătate de an de când halda de steril le-a înghiţit casele celor din comuna vâlceană Alunu. Crăciunul îi prinde în alte adăposturi, în centre sociale sau în locuinţe modulare.

Pentru unul dintre sinistraţi, Crăciunul parcă nici n-ar veni. Bărbatul a rămas fără nimic, după ce casa i-a fost înghiţită de pământ. Locuieşte acum într-un centru social. Şi încearcă să depăşească momentul dificil prin care a fost nevoit să treacă. 

Nu ştiu ce sărbători or mai fi. Nu se mai numesc sărbători la noi. Am intrat parcă într-o depresie, mărturiseşte omul.

Aceleaşi sentimente îi încearcă şi pe ceilalţi membri ai Centrului din Alunu. 

Mai rău de atât, n-avem cum. E foarte greu. Am muncit foarte mult, am luat-o de la zero. Bine că am avut unde ne adăposti, povesteşte o femeie.

Cel mai greu o duc însă familiile care stau în locuinţe modulare, în doar câţiva metri pătraţi, în frig. 

Şi în timp ce famillile suferă, autorităţile n-au niciun răspuns . 

Cristian Birăruți, primar Comuna Alunu:

Până acum nu este absolut nimic concret. Când se va cunoaşte cine e responsabil, va plăti, dar până atunci cred că oamenii trebuie să fie despăgubiţi. 

Până acum, sinistratii n-au primit niciun ajutor. Mai mult, e posibil ca halda de steril să se reactiveze în orice moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sărbători triste pentru sinistraţii din comuna vâlceană Alunu. Crăciunul îi prinde în centre sociale