Antena Meniu Search
x

Greva minerilor din saline poate lăsa drumurile îngheţate. Stocul de sare e aproape epuizat

Vom rămâne fără sare pentru dezgheţarea drumurilor, dacă ninsorile continuă şi săptămâna viitoare.

Vezi și

Vom rămâne fără sare pentru dezgheţarea drumurilor, dacă ninsorile continuă şi săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii CNAIR, după ce un document apărut în spaţiul public anunţa că unele depozite ar fi în aceste zile goale. Însă situaţia s-ar putea complica dintr-un alt motiv. Problemele salariale ale minerilor din saline nu au fost încă rezolvate. 

Minerii salinei Ocnele Mari au întrerupt greva astăzi, special pentru a asigura aprovizionarea cu sare pentru administratorii drumurilor. Camioanele încărcate aici au ajuns astăzi şi la vecinii de la sud, unde autorităţile au emis cod roşu de viscol şi ninsori. 

Peste trei mii de tone de sare au fost încărcate doar astăzi la Ocnele Mari. Activitatea a fost reluată şi la salinele Slănic Prahova şi Praid, însă nu la capacitate maximă. Minerii nu au coborât în mină, iar aprovizionarea s-a făcut doar din stocurile deja existente. Dacă problemele salariale ale angajaţilor nu vor fi rezolvate, viitoarele zăpezi ar putea pune în dificultate Compania de Drumuri şi Autostrăzi.

Greva minerilor din saline a început în urmă cu o săptămână. Potrivit liderilor sindicali, oamenii sunt nemulţumiţi din cauza salariilor mici şi a condiţiilor de muncă grele, cu utilaje foarte vechi. Până în acest moment, negocierile dintre liderii sindicali ai minerilor şi conducerea Salrom au eşuat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Greva minerilor din saline poate lăsa drumurile îngheţate. Stocul de sare e aproape epuizat