Scade numărul infracţiunilor din şcoli: În 2016, numărul acestora a fost cu peste 11% mai mic

Publicat: 12.02.2017, 10:19.
Actualizat: 12.02.2017, 10:25

Numărul infracţiunilor din zona unităţilor de învăţământ a scăzut cu 11,5% în anul şcolar 2015-2016 faţă de anul precedent, informează Poliţia Română, care prezicează că este al treilea an consecutiv când se reduce numărul acestor infracţiuni.

Numărul infracţiunilor din zona unităţilor de învăţământ a scăzut cu 11,5% în anul şcolar 2015-2016 faţă de anul precedent, informează Poliţia Română, care prezicează că este al treilea an consecutiv când se reduce numărul acestor infracţiuni.

Conform sursei citate, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice, pe parcursul anului 2015-2016, au acţionat în medie, lunar, peste 5.600 de poliţişti, alături de jandarmi, poliţişti locali şi alte forţe.

Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor.

Pentru al treilea an consecutiv numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ a scăzut.

Astfel, în anul şcolar 2015-2016 acestea s-au diminuat cu 11,5% faţă de anul de învăţământ precedent.

De asemenea, în învăţământul universitar, faptele penale sesizate au scăzut cu 9,5% faţă de anul universitar anterior, precizează Poliţia.

Din totalul infracţiunilor sesizate, 93,3% au fost comise în şcoli, iar 6,7% în zona adiacentă acestora.

Fiecare unitate de învăţământ aflată în zona de competenţă a unităţilor de poliţie a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

De asemenea, au fost efectuate patrulări în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de copii.

Totodată, au fost controlate unităţile economice din zona şcolilor cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Poliţiştii de la rutieră s-au aflat în apropierea şcolilor amplasate pe artere de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă prezenţă a elevilor.

Au fost activate patrulele şcolare de circulaţie împreună cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene, pentru deplasarea în siguranţă a elevilor în zona unităţilor de învăţământ.

De asemenea, s-au făcut verificări pentru identificarea şi inventarierea tuturor deţinătorilor de autovehicule destinate transportului şcolar.

S-a realizat instruirea factorilor de conducere din unităţile deţinătoare şi a conducătorilor auto cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei, precum şi asupra respectării întocmai a normelor rutiere şi a principiilor conduitei preventive în vederea reducerii riscului de implicare în accidente de circulaţie.

Pe lângă activităţile de menţinere a ordinii publice, poliţiştii au desfăşurat peste 80.000 de activităţi educativ-preventive care au vizat siguranţa rutieră, în mediul online, prevenirea delincvenţei juvenile, protejarea propriei persoane, precum şi a bunurilor persoanle.

Astfel, au avut loc întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire, de proximitate, de la rutieră, de la combaterea criminalităţii organizate şi de la posturile comunale cu reprezentanţi ai şcolilor, dar şi cu părinţi şi elevi.

Poliţiştii au participat la şedinţele comitetului de părinţi, la consiliile profesorale şi la orele de dirigenţie, pentru a oferi recomandări şi informaţii utile.

Sursă: news.ro

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Citește și
• pe 01.01.1970 la 02:00
METEO: Află cum va fi vremea până marți (VIDEO)
recomandari pe a1.ro
Cine este singura femeie cu care Diego Maradona a fost căsătorit. Mariajul lor a durat 20 de ani
• pe 01.01.1970 la 02:00
Bacalaureat 2017, Evaluare națională. PROGRAMUL EXAMENELOR naționale susținute în acest an de elevii din școli primare, gimnaziu și liceu

Top știri

1
Eveniment • ieri la 15:40

Bătaie în trafic, la Galaţi. Doi şoferi s-au dezbrăcat, apoi şi-au împărţit pumni şi picioare

Doi tineri au oprit maşinile în trafic, în Galaţi şi apoi au început să se bată. Pentru că hainele îi încurcau, cei doi s-au dezbrăcat teatral şi au început iarăşi să îşi împartă pumni şi picioare.

ULTIMELE ȘTIRI
10:14 AstraZeneca va testa din nou vaccinul său anti-Covid, după critici privind rezultatele deja anunțate 9:38 Alertă de măști neconforme! Zeci de milioane de măști retrase din mari magazine și farmacii din România 9:25 Un șofer român de TIR a fost torturat și jefuit de o femeie, în Spania. „Dulce Angel” își seducea victimele pe internet 9:10 OMS recomandă creșterea activității fizice la adulți și copii: „Reduce simptomele depresiei”, pe timpul pandemiei 9:10 Un bărbat din Kenya, declarat mort, a “inviat” la morgă în timp ce era pregătit pentru îmbălsămare 8:34 Poliţa RCA, mai scumpă pentru şoferii vinovaţi de accidente cu victime 8:07 Horoscop 27 noiembrie 2020. Racii se vor axa pe curățenia din casă și din relații 7:59 Un angajat al Serviciilor Funerare a fost concediat după ce a deschis capacul sicriului lui Maradona și și-a făcut un selfie 7:55 Bărbat încălzit cu pături de paramedici, pe marginea drumului, în aşteptarea ambulanţei venită de la 60 de kilometri, în urma unui accident 7:32 Donald Trump a anunţat că va părăsi Casa Albă dacă Colegiul Electoral va confirma victoria lui Joe Biden
CITEȘTE ȘI
Cine este singura femeie cu care Diego Maradona a fost căsătorit. Mariajul lor a durat 20 de ani
A1.RO
Ei sunt concurenții din grupa Loredanei care au trecut de Bootcamp și merg în etapa următoare a show-ului
A1.RO
PARTENERI
FOTO | Imagine rară cu Anamaria Prodan din tinereţe! Cât de mult s-a transformat 
pe antenasport.ro
"Ai înnebunit?!" Maria, menajera româncă din Anglia, care a comis "jafurile secolului", atitudine sfidătoare: "Ştiu că vrei oameni importanți"
pe antenasport.ro
După o nuntă plină de peripeții, Ninel Conde anunță deja dorința de a rămâne însărcinată
pe tvhappy.ro
Acesta este bărbatul pentru care Raluca vrea să divorțeze de Pepe? Informații exclusive! / FOTO
pe spynews.ro
Pepe, ieșire nervoasă în fața tribunalului! Artistul a spus adevărul despre presupusul act de violență asupra Ralucăi Pastramă: ”Eu sunt cel mai bun om din lume” / VIDEO
pe spynews.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!
pe zutv.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!
pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”
pe antenastars.ro