Antena Meniu Search
x

Video Scandal între sindicat și Metrorex: Spaţiile comerciale ar urma să fie desfiinţate

Ultimatum dat în subteranul metroului bucureştean. În mai puţin de o săptămână, toate spaţiile comerciale din galeriile de evacuare ar urma să fie desfiinţate. Metrorex justifică decizia prin faptul că ar fi puşi în pericol călătorii în caz de evacuare de urgenţă. Sindicatul, cel care controlează chioşcurile, spune că de fapt e un război declarat de ministrul Transporturilor.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 25.03.2021, 20:37

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Zeci de magazine cu haine, alimente, cu absolut orice. Sunt peste tot. Şi e doar un exemplu. La staţia din Piaţa Romană, chioşcurile ocupă chiar şi jumătate din căile de evacuare. Toate ar trebui să dispară până în 2 aprilie. Aşa spune Metrorex. Motivul:

"Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora. Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie", potrivit Metrorex.

Problema principală a acestor chioşcuri în ceea ce priveşte securitatea la incendiu e simplă. Spun pompierii că îngustează culoarul de evacuare. În situaţia de faţă nu este o distanţă mai mare între chioşc şi zidul din subteran.

Scandalul nu e nou

Firma care se ocup de închirierea spaţiilor comerciale e controlată de sindicatul de la metrou, aflat acum în conflict deschis cu ministrul Transporturilor. Contractul cu Metrorex nu a mai fost reînnoit de aproape doi ani. Au funcţionat pe baza unor decrete prezidenţiale.

Ion Rădoi- şef sindicat Metrorex: Este proces pe rol, deci nu au ce să facă. Astea sunt declaraţii de intimidare. Este proces pe rol la Tribunalul Muncipiului Bucureşti.

În plus, cele mai multe magazine n-au nici autorizaţie ISU. La fel şi 32 din cele 63 de staţii de metrou. Iar unul dintre motive este chiar îngustarea căilor de evacuare cu acele chioşcuri. Iar călătorii sunt mai puţin vehemenţi decât şefii Metrorex.

Localnic: Eu cred că ar fi de bun augur pentru că de obicei în zonele foarte aglomerate si sunt mutle persoane, ar fi de bun augur lucrul ăsta.

Decizia de desfiinţare a spaţiilor comerciale vine după ce conducerea Metrorex a refuzat mărirea salariilor şi a decis că sporul de tunel este încasat abuziv de mulţi angajaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Scandal între sindicat și Metrorex: Spaţiile comerciale ar urma să fie desfiinţate