Antena Meniu Search
x

Buzau: Un urs sta captiv de doua zile in varful unui pom

Situatie incredibila la marginea unei localitati din judetul Buzau. Un urs brun, specie protejata in tara, este captiv de mai bine de doua zile in varful unui trunchi de copac

Vezi și

De la distanta, ursul pare o statuie dedicata cruzimii de care poate da dovada omul. De aproape, suferinta i se citeste pe blana insangerata. Este captiv de 48 de ore in varful trunchiului de copac si pare resemnat cu soarta lui.

Pare mult prea slabit. Este foarte probabil ca rana provocata de capcana sa i se fi infectat. Cativa localnici l-au vazut cand isi munceau pamantul si au alertat autoritatile. Ar vrea cu totii sa-l vada in libertate, de vreme ce nu le-a facut niciun rau. Abia in aceasta dimineata, un medic veterinar va ajunge in zona ca sa hotarasca soarta animalului.

“Medicul veterinar va decide daca ursul va fi tranchilizat si eliberat in natura sau in cel mai rau caz se poate discuta de impuscarea ursului daca ranile suferit in lat ii pun in pericol sanatatea”, a explicat Ionut Apostu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Buzau.

Intre timp, politistii vor incerca sa dea de urmele celor care l-au prins in capcana si sa-i traga la raspundere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Buzau: Un urs sta captiv de doua zile in varful unui pom