Antena Meniu Search
x

Schimbarea la Faţă, sărbătorită cu multă mâncare din peşte

Este sărbătoare mare astăzi pentru creştinii ortodocşi. Sărbătorim Schimbarea la faţă. Este singura zi din postul Adormirii Maicii Domnului cu dezlegare la peşte. Aşa că pentru mulţi este ocazia perfectă să mănânce cât mai mult peşte.

de Redactia Observator

la 06.08.2019, 21:46

Vezi și

Este sărbătoare mare astăzi pentru creştinii ortodocşi. Sărbătorim Schimbarea la faţă. Este singura zi din postul Adormirii Maicii Domnului cu dezlegare la peşte. Aşa că pentru mulţi este ocazia perfectă să mănânce cât mai mult peşte. În Mamaia, de exemplu, pescarii l-au vândut azi direct pe plajă. În timp ce în cherhanale, bucătarii au gătit de zor ciorbe de peşte şi tot felul de specialităţi.

Mulţimea de pescăruşi a fost semn de peşte proaspăt adus la mal la răsărit. Direct pe nisip, în Mamaia Nord, pescarii au instalat cântarul. A durat doar câteva secunde până când clienţii s-au îngrămădit, mai ales că este singura zi cu dezlegare la peşte din postul Adormirii Maicii Domnului.

În cherhanalele de pe litoral, bucătarii muncesc la foc continuu. Prăjit sau în saramură, făcut plită sau în ciorbe, peştele nu lipseşte de pe mesele clienţilor, indiferent că ţin post sau nu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La o altă cherhana din Agigea, o ciorbă bună trebuie să aibă peşte din mai multe specii. 

În funcţie de preparat, o porţie de peşte gătit la cherhanale porneşte de la 20 de lei. Mulţi români au preferat să plătească mai puţin şi să gătească astăzi acasă. 

Un astfel de personaj susţine că "ne-am îndreptat către crap, pentru că vreau să fac o saramurică".

În Constanţa, un kilogram de crap proaspăt a costat astăzi 19,90, chefalul - 17,50 lei, iar sturionul- 39 de lei. 

În Defileul Jiului, ziua cu dezlegare la peşte a fost sărbătorită de sute de credincioşi prin rugăciune. 

În Galaţi, peste 20 de preoţi, urmaţi de credincioşi, au mers astăzi pe străzi, într-o procesiune devenită tradiţie, cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. 

Sărbătoarea Schimbării la faţă aminteşte de minunea care a avut loc pe muntele Tabor, unde apostolii s-au convins că Iisus este Fiul lui Dumnezeu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Schimbarea la Faţă, sărbătorită cu multă mâncare din peşte