Antena Meniu Search
x

Veste bună pentru şoferi, schimbare majoră în plata amenzilor de circulaţie. Legea e la preşedinte, un singur pas până va fi aplicată

Veste bună pentru şoferi. Schimbare majoră în plata amenzilor de circulaţie, dacă legea, care a ajuns la preşedinte, va fi semnată de Klaus Iohannis.  

Veste bună pentru şoferi. Schimbare majoră în plata amenzilor de circulaţie, dacă legea, care a ajuns la preşedinte, va fi semnată de Klaus Iohannis.  

Astfel, contraveninenţii şi-ar putea plăti amenzile de circulaţie la jumătate din cuantum într-un termen extins la 15 zile, şi nu doar în 48 de ore, cum este acum. Asta, dacă proiectul de lege care prevede schimbarea va fi promulgat de preşedinte. 

Şoferii care greşesc în trafic vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a achita jumătate din sancţiunea primită. Şi nu este singura noutate. În proiectul de lege este prevăzută şi înfiinţarea unui mecanism electronic care să centralizeze plata amenzilor, sistem la care vor avea acces atât autorităţile, cât şi cetăţenii. 

În primă fază el ar putea funcţiona doar pentru amenzile de circulaţie, dar mai apoi, toate instituţiile statului ar putea adera la el. Acest lucru ar putea elimina situaţiile neplăcute în care, deşi am plătit o amendă, instituţiile statului să nu fi aflat încă de acest lucru şi să ne pună, în cel mai rău caz, să mai plătim încă o dată amenda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Veste bună pentru şoferi, schimbare majoră în plata amenzilor de circulaţie. Legea e la preşedinte, un singur pas până va fi aplicată