Antena Meniu Search
x

Scoala de ninja, in Romania

O familie din Capitala si-a deschis, acasa, o scoala de ninja. Mama, tata si cele doua fete, care au intrat in sala de antrenament imediat ce au invatat sa mearga, au artele martiale in sange

Vezi și

Cursantii nu au studiat niciodata japoneza, insa au invatat cateva cuvinte ca sa-si poata exprima admiratia si respectul pentru maestru. De altfel, prima lectie in artele martiale e salutul. Apoi urmeaza tehnicile de lupta.

Criastian Ozon e maestru roman in Ninjutsu. A inceput sa practice artele martiale in subsolul unui bloc, in anii ‘80. De Ninjutsu s-a apucat imediat dupa '90, iar cinci ani mai tarziu, avea deja prima sala din Bucuresti. “M-am apucat pur si simplu de arte martiale. Multi spun ca pentru aparare, eu nu stiu exact de ce. Probabil m-am apucat ca sã nu mai fiu batut in clasa. Pe urma, am realizat ca artele martiale sunt mult mai mult decat a bate pe cineva”, a explicat Shihan Cristian Ozon.

Sotia i-a fost alaturi de la inceput. Are centura neagra si stapaneste la perfectie tehnicile ninja. “Pentru noi deja, artele martiale sunt un mod de viata si chiar nu ma vad pe mine si pe familia mea, facand altceva”, a spus Sensei Paula Ozon.

Cristian Ozon a urmat invataturile unor mari maestri, chiar in Japonia si a fost coregraful luptelor pentru filmul „Never Enough", cu Rutger Hauer, un bun prieten, iar lui Steven Seagal i-a facut o demonstratie speciala, chiar de ziua lui.

Ninjutsu era arta cea mai temuta in Japonia medievala. S-a dezvoltat ca o societate secreta , total opusa sistemului impus, in acea perioada, de samurai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Scoala de ninja, in Romania