Antena Meniu Search
x

Şcoala e un lux pe care mulţi copii din România nu şi-l permit

La numai câţiva kilometri de Vaslui, patru copii cresc doar cu mama lor, după ce tatăl a plecat să muncească în străinătate

Vezi și

Pentru Ana, la numai sase ani, versurile nu sunt doar poezie. Copilul ştie ce înseamnă amarul. La vârsta la care norocoşii plâng după tablete şi telefoane inteligente, Ana se joacă în noroi şi învaţă că are nevoie de puţin ca să crească.

Zumzetul de copii veseli ascunde, de fapt, o dramă. Drama unei familii care încearcă să supravieţuiască şi zilei care vine. Nu primesc niciun ajutor social, tatăl e plecat în Franţa. Mama creşte singură cei patru copii, într-o casă de chirpici, neterminată.

Luminiţa nu vede ce-ar putea face mai mult pentru copiii ei. Lucrează cu ziua pe unde apucă. Şi visează să strângă bani să cumpere o vacă. Aşa, socoteşte ea, îşi va hrăni copiii mai bine: le va da lapte, va face brânză.

Tot din lipsă de bani, băiatul cel mare, de 17 ani, a renunţat la şcoală. Când va fi major vrea să plece în străinătate.

Este realitatea în care zeci de mii de familii din România trăiesc în continuare. Departe de tot ce înseamnă civilizaţie. Peste 3.000 de localităţi ÎNCĂ nu au curent electric, de zece ori mai multe nu au apă curentă şi canalizare, in 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Şcoala e un lux pe care mulţi copii din România nu şi-l permit