Antena Meniu Search
x

Școli închise în țară, din cauza zăpezii. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educației a anunțat că sunt școli închise în țară din cauza vremii nefavorabile, după ce ANM a anunțat cod portocaliu de ninsori și viscol.

Cod portocaliu de ninsori si viscol in 14 judete din tara

Ministrul Educației anunță că sunt școli închise în țară, din cauza vremii nefavorabile, după intrarea în vigoare a codului portocaliu de ninsori și viscol în 14 județe din țară.

Astfel, cursurile au fost suspendate în 85 de școli din 13 judeţe. 

Potrivit ministrului, au fost suspendate cursurile în 15 unităţi şcolare din Galaţi, într-o şcoală din Argeş, în cinci şcoli din Bacău, în trei şcoli din Sibiu, în două grădiniţe din Vrancea, în trei şcoli din Harghita, într-o şcoală din Prahova, în trei din Vâlcea, în 15 din Iaşi, în şapte din Tulcea, în trei unităţi şcolare din Braşov, în 19 din Vaslui şi în opt din Constanţa.

Pe acelaşi subiect

Update ora 12:40 - Trei școli din Sibiu au fost închise în județul Sibiu, conform reprezentanților ISJ, în urma condițiilor meteorologice din ultimele zile.

Este vorba despre școlile din Bruiu, Porumbacu de Sus și Arpașu de Jos. În aceste școli nu se fac cursuri astăzi, din cauza faptului că, rețeaua de curent electric a fost afectată în urma ninsorilor. Astăzi problemele vor fi remediate, iar de mâine elevii își vor relua cursurile", a declarat Laura Pitariu, purtător de cuvânt ISJ. 

Update ora 11.50 - Cinci școli au fost închise deoarece nu au energie electrică. 

Conform informării distribuitorului de energie electrică, la ora 10:00, erau 29 localități afectate, 10.225 consumatori nealimentați, 8 linii electrice afectate parțial, total - 1.112 posturi de transformare nealimentate, anunță ISU Bacău.

Update ora 11:15 - În judeţul Constanţa sunt cinci școli închise joi dimineață. Potrivit Prefecturii Constanţa, şcolile din Deleni, Ion Corvin, Topalu, Saraiu şi Aliman au suspendat cursurile.

Întrebat dacă vor fi și alte școli închise în zonele afectate de vremea nefavorabilă, Liviu Pop, a declarat, joi, la sosirea la sediul MAI, că acest lucru se va decide în Comandamentul Județean de urgență.

"Astăzi, în jurul orelor 14-15, vom avea o sitație mai clară. În Teleorman, de exemplu, au fost cam 30 de microbuze de elevi care nu au ajuns la școli. 88 de unități școlare din 14 județe funcționează normal, dar sunt și câteva școli închise. Îi asigur pe toți părinții și elevii că vom recupera orele așa incât educația copiilor să nu fie afectată", a declarat ministrul Educației, Liviu Pop.

Cod portocaliu de ninsori şi viscol în țară

Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, iar pe DN1 şi DN 73 a fost restricţionat traficul greu. Trei sectoare de drumuri naţionale - DN 67C, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, DN 11C între Târgu Secuiesc şi Bixad şi DN 22A între Cataloi şi Hârşova - sunt închise la această oră şi mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, anunţă CNAIR, care precizează că unele drumuri au fost blocate de camioane neechipate corespunzător, ceea ce a îngreunat intervenţia drumarilor.

Circulaţia rutieră pe Valea Prahovei este îngreunată, joi dimineaţă, din cauza unei coloane de TIR-uri care s-a format pe DN 1, în zona staţiunii Azuga şi care nu pot înainta. se circulă doar pe un fir între staţiile staţiile Timişu de Sus şi Dârste, din judeţul Braşov, în condiţii de vreme nefavorabilă, dar traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată la nivel naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Școli închise în țară, din cauza zăpezii. Ce spune ministrul Educației