Antena Meniu Search
x

Şcolile de la sate riscă să fie închise. Din ce cauză elevii ar putea sta acasă

Şcoala abia a început, dar multe unităţi de învăţământ din sate riscă să fie închise. Este anunţul agenţiei care acrediează şcolile din România. Mai exact, una din 15 unităţi riscă să nu-şi mai poată primi elevii din cauza condiţiilor improprii

Vezi și

Şcoala abia a început, dar multe unităţi de învăţământ din sate riscă să fie închise. Este anunţul Agenţiei care acrediează şcolile din România. Mai exact, una din 15 unităţi riscă să nu-şi mai poată primi elevii din cauza condiţiilor improprii. 

În multe dintre clădirile în care copiii învăţă, pereţii stau să cadă. Ba chiar, în unele cazuri încă se folosesc toaletele din curte. Din analiza Agenţiei care acrediează şcolile din România reiese că jumătate din şcolile din mediul rural nu le pot asigura copiilor nici asistenţă medicală. În plus, în 53% dintre şcoli, elevii nu pot beneficia nici de consiliere care, în mod normal, ar trebui să fie obligatorie pentru toate unităţile de învăţământ. Şi la informatizare, situaţia este la fel de gravă. Sunt doar 7 calculatoare la fiecare 100 de elevi. În acest caz, nu e de mirare că jumatate dintre copii nu pot folosi calculatorul. nici măcar odată pe săptămână. De cealaltă parte a catedrei, nici profesorilor nu le este uşor. Trei sferturi dintre dascălii de la ţară trebuie să facă naveta zilnic. În 8% dintre şcolile de la sate, absolut toţi profesorii trebuie să facă naveta. Şi poate cel mai grav este că două treimi dintre instituţile de învăţământ din sate se confruntă cu fenomenul abandonului. Şi totuşi, elevii care se prezintă la ore. ei bine, învaţă cam la fel de bine ca cei de la oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Şcolile de la sate riscă să fie închise. Din ce cauză elevii ar putea sta acasă