Antena Meniu Search
x

Scolile, muzeele parintilor: miza a fost clasa pregatitoare

Scolile au fost, ieri, muzee. Si-au deschis portile pentru parinti, iar exponatele vizitate au fost clasele pregatitoare. Parintii au ramas totusi cu o singura intrebare fara raspuns: copilul meu sigur va invata aici?

Vezi și

Ministerul Educatiei a dat ordin ca toate scolile sa-si deschida portile pentru parinti. Miza a fost clasa pregatitoare. A mai ramas o zi pana la inscrieri si parintii voiau sa vada unde vor invata copiii lor.

Unele scoli au facut concurenta muzezelor. De exemplu, peste 100 de parinti au venit sa viziteze o singura scoala. Sa comparam: la Muzeul Taranului Roman vin, intr-o zi, aproximativ 100 de vizitatori. “Chiar nu ma asteptam sa avem atatia vizitatori, crezand ca fiind scoala de cartier deja oamenii ne cunosc”, a spus Mariana Sideras directoarea Scolii Nr. 12 Bucuresti.

Culmea, scolile de renume din centrul Capitalei nu au avut prea multi vizitatori. “Au venit in jur de 20 de parinti”, a precizat Steluta Vlad, directoarea Scolii Nr. 11 Bucuresti.

In final, copiii au fost atat fermecati incat se roaga sa inceapa mai repede scoala.

Inscrierile incep peste o zi, iar directorii de scoli le recomada parintilor sa se programeze ca la medic. “Nu este nevoie sa se ingramadeasca. Se vor programa telefonic, isi vor completa fisele de inscriere online, va trebui doar sa le valideze”, a mentionat Nicoleta Peltecu, directoarea Scolii Nr. 97 Bucuresti.

Ca si anul trecut, inscrierile sunt garantate doar la scoala de langa domiciliu. Dar sunt o loterie pentru parintii care vor sa-si dea copiii mai departe de casa. In anul scolar 2013-2014, in Bucuresti, sunt disponibile aproape 12.000 de locuri pentru clasa pregatitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Scolile, muzeele parintilor: miza a fost clasa pregatitoare