Antena Meniu Search
x

Scrisoarea găsită după atacul cu bombă al autocarului Borussiei Dortmund îi sperie pe toţii germanii! Ce au descoperit anchetatorii

Poliţia germană investighează "conexiuni islamiste" ale atacului cu bombă care a vizat marţi seara autocarul echipei Borussia Dortmund, în timp ce se îndrepta spre stadion. Au apărut date, pe surse, legate de scrisoarea găsită lângă autocar, iar informaţiile îi sperie pe tpţi germanii. Jucătorii şi staful Borussiei se deplasau spre stadion, unde urma să se dispute partida cu AS Monaco, din sferturile de finală ale Champions League.

Poliţia germană investigheaţă "conexiuni islamiste" ale atacului cu bombă care a vizat marţi seara autocarul echipei Borussia Dortmund, în timp ce se îndrepta spre stadion. Au apărut date, pe surse, legate de scrisoarea găsită lângă autocar, iar informaţiile îi sperie pe tpţi germanii. Jucătorii şi staful Borussiei se deplasau spre stadion, unde urma să se dispute partida cu AS Monaco, din sferturile de finală ale Champions League.

Conform cotidianului german Sueddeutsche, anhetatorii au descoperit că scrisoare care justifică atacul începe cu fraza: "În numele lui Allah, Îndurătorul, Milostivul...", făcând apoi referire şi la atentatul de la târgul de Crăciun de la Berlin.

Reuters scrie de asemenea, citând surse apropiate anchetei, că motivul atacului e legat, conform scrisorii, şi de implicarea militară a Germaniei în lupta împotriva ISIS din Siria. Mai mult, scrisoarea conţine ameninţări directe la adresa sportivilor şi vedetelor germane, care "vor fi atacate până la retragerea trupelor din Siria şi închiderea bazei americane de la Ramstein."

Fundaşul spaniol Marc Bartra a suferit răni la braţ şi la palmă, în urma exploziilor, trei la număr, dar clubul a anunţat că refacerea sa este una rapidă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Scrisoarea găsită după atacul cu bombă al autocarului Borussiei Dortmund îi sperie pe toţii germanii! Ce au descoperit anchetatorii