Antena Meniu Search
x

Se închid restaurantele și barurile. Toate zborurile din și spre Spania sunt suspendate

Măsurile dure pe care le-am văzut în alte state europene în lupta cu virusul asiatic devin realitate şi în România. Restaurantele şi barurile se închid, iar activităţile culturale, religioase, ori sportive în spaţii închise sunt interzise.

De Redactia Observator la 18.03.2020, 11:16
Vezi și
  • 246 cazuri de infecţii cu COVID 19.
  • Saloanele sau sălile de fitness se vor închide.

Măsurile dure pe care le-am văzut în alte state europene în lupta cu virusul asiatic devin realitate şi în România. Restaurantele şi barurile se închid, iar activităţile culturale, religioase, ori sportive în spaţii închise sunt interzise.

Culoarele aeriene care fac legătura cu Spania vor fi blocate, iar restricţiile de transport pentru Italia se prelungesc.

Sunt doar câteva dintre măsurile luate prin ordonanţă militară, în regimul stării de urgenţă, şi anunţate aseară de autorităţi. Cel mai recent bilanţ arată 246 cazuri de infecţii cu COVID 19 în România, dintre care 69 doar în Bucureşti.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: Se suspendă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice. Activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

Este anunţul venit în plină criză provocată de noul coronavirus. Totuşi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice sau non-alcoolice este permisă doar în unităţile de tip:: ''drive-in'', ''room-service'' sau de livrare la domiciliu.

Şi saloanele de înfrumuseţare sau sălile de fitness se vor închide. Totodată se vor suspenda anumite activităţi precum cele religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, realizate în spaţii închise.

De altfel sunt interzise evenimentele organizate în spaţii deschise cu un număr mai mare de 100 de persoane, iar pentru un număr de maximum 100 de persoane organizatorii trebuie să asigure o distanţă de minimum un metru între persoane. Noi reguli vin şi pentru zborurile internaţionale.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 martie, ora 18:00, ora România. Totodată cu privirea la zborurile din Italia am prelungit măsura suspendări acestora pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 23 martie.

Excepţie fac însă zborurile de marfă, cele medicale, militare sau de urgenţă. Iar măsura suspendării zborurilor din Italia şi către Italia se prelungeşte pentru o perioadă de încă 14 zile începând cu data de 23 martie. Noi decizii au fost luate şi privind infracţionalitatea, în acestă perioadă critică, pentru ţara noastră.

Bogdan Despescu, secretar de stat: Săvârşirea unei infracţiuni profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă reprezintă o circumstanţă agravantă. În acest caz, se poate aplica pedeapsă până la maximul special. Iar în unele cazuri chiar se poate adăuga un spor de până la 2 ani de închisoare.

Noi reguli sunt şi în sistemul sanitar. La nivelul fiecărui centru universitar, din cadrul facultăţilor de medicină, vor fi recrutaţi studenţi pe bază de voluntariat pentru a sprijini activităţile din camerele de gardă.

Recrutări similare se vor face în fiecare judeţ unde există şcoli postliceale sanitare.

Raed Arafat, şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă: Rezidenţii la specialităţile medicină de urgenţă, anestezie terapie intesivă, boli infecţioase, vor întrerupe stagiile de practică şi se vor prezenta până la ora 12:00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele şi gărzile din secţiile a căror specialitate o urmează.

Rezidenţii în specialităţile medicină internă şi medicină de familie întrerup şi ei de asemenea stagiile de pregătire şi vor fi repartizaţi la serviciile de ambulanţă, unităţile de primiri urgenţe, camerele de gardă sau secţii din spital. Regulile se schimbă şi la nivelul Ministerului de Interne. Poliţia Română va prelua, astfel, în organizare Poliţia Locală. De altfel, toţi cetăţenii care vin din diaspora vor fi carantinaţi sau izolaţi la domiciliu, după caz. Autorităţile au mai precizat că NU se vor închide oraşe şi nici nu se vor raţionaliza materiale şi fac din nou apel la calm şi responsabiliate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Se închid restaurantele și barurile. Toate zborurile din și spre Spania sunt suspendate