Antena Meniu Search
x

Proiect inovator pentru preșcolari, implementat în București. În creşele din sectorul 1, se va învăţa după sistemul danez

Mai exact, copiii vor sta mai mult în aer liber, indiferent de vremea de afară, iar educatorii nu vor mai avea grupe numeroase. La centrul româno-danez sunt acum doar 30 de locuri, iar lista de aşteptare este de trei ori mai mare. În următorii patru ani, programul va fi extins în alte trei centre.

Vezi și

Conform sistemului danez, copiii vor sta mai mult în aer liber, indiferent de vremea de afară, iar educatorii nu vor mai avea grupe numeroase. La centrul româno-danez sunt acum doar 30 de locuri, iar lista de aşteptare este de trei ori mai mare. În următorii patru ani, programul va fi extins în alte trei centre.

Pentru Sabrina, creşa înseamnă distracţie. Învaţă la singura creşă româno-daneză din Capitală. Treizeci de copii au şansa, în fiecare zi, să experimenteze. Aşa se întâmplă şi în Danemarca, ţara europeană cu cel mai performant sistem educaţional.

Peste 120 de copii stau pe lista de aşteptare, iar mulţi dintre cei care învaţă acum în centru au fost înscrişi chiar şi cu doi ani înainte.

Dacă într-o creşă normală nici nu se pune problema să-i scoţi pe copii afară când plouă sau ninge, la cea cu sistem danez, sunt zile în care copiii chiar şi dorm în aer liber.

Alte trei creşe din sectorul 1 vor fi transformate în centre de educaţie timpurie. Numărul de locuri disponibile va creşte astfel la 500, în următorii patru ani. Iar părinţii vor plăti doar hrana, circa 12 lei în fiecare zi.

Cele trei creşe care vor fi schimbate au acum mai mult personal medical, decât educaţional. Doar o treime dintre angajaţi sunt educatori. Peste 50 de oameni vor fi pregătiţi în sistemul danez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Proiect inovator pentru preșcolari, implementat în București. În creşele din sectorul 1, se va învăţa după sistemul danez