Antena Meniu Search
x

Sebastian Ghiţă este cel mai căutat om din România. Fostul parlamentar a dispărut fără urmă

De mai bine de 24 de ore, fostul parlamentar a dispărut fără urmă. Ultima dată a fost văzut acum patru zile, la o întâlnire cu directorii SRI. Era filat. Însă pe DN1, spre casă, a reuşit să scape. Cum? E întrebarea la care vrea acum răspuns şi ministrul de interne.

Vezi și

De mai bine de 24 de ore, fostul parlamentar a dispărut fără urmă. Ultima dată a fost văzut acum patru zile, la o întâlnire cu directorii SRI. Era filat. Însă pe DN1, spre casă, a reuşit să scape. Cum? E întrebarea la care vrea acum răspuns şi ministrul de interne.

Sunt orele prânzului în cartierul Albert din Ploieşti. Doi poliţişti de la urmăriri se uită peste gard şi întreabă de cel mai căutat român. Sebastian Aurelian Ghiţă. După câteva minute, intră în curte. Discută cu un bărbat care gesticulează încontinuu. Soţia iese grăbită la volanul unei maşini de teren şi tot la fel de grăbită mărturiseşte echipei Observator că se simte hărţuită de autorităţi, că soţul ei nu e un pericol pentru ţară, că toate rudele au fost verificate şi că nimeni nu ştie unde este.

La domeniul lui Sebastian Ghiţă e o linişte aparentă. Situată în zona de nord a Ploiestiului, într-un cartier privat, casa lui Ghiţă este cea mai impunatoare din zonă. Vila are etaj, parter şi mansardă, iar domeniul se întinde pe sute de mp. În curte, un panou de baschet aminteşte de trecutul fostului deputat în zona acestui sport. Vecinii vorbesc frumos despre Ghiţă şi cred că a plecat de teama unei nedreptăţi.

Dăm timpul înapoi. Luni. Ghiţă a dat cu subsemnatul la IPJ Prahova. Luni seară, a avut o întâlnire cu toţi foştii membri ai comisiei de control a SRI. În Bucureşti. Într-o clădire RAPPS. O oră a durat. Ghiţă era filat de poliţişti. La întoarcerea acasă, pe DN1, filajul l-a pierdut din cauza vitezei. Marţi. Ghiţă era aşteptat din nou la IPJ Prahova. Nu a venit. 

Pe acelaşi subiect

Miercuri trebuia să se prezinte la DNA Ploieşti. Au ajuns doar avocaţii. La ora 11.00, IPJ Prahova primeşte de la DNA un mandat de aducere pe care să-l pună în executare. Poliţiştii l-au căutat la 9 adrese. Inclusiv la o presupusă amantă.

Încă de ieri s-au intensificat verificările la frontieră ca să nu poată ieşi din ţară. Iar astăzi poliţiştii au început să-i ia la întrebări pe toţi cei care l-au văzut ultima dată.

Ministrul de interne a dat ordin să fie declanşată o anchetă. Se pare că instituţiile care ar fi trebuit să se asigure că Sebastian Ghiţă nu fuge nu ar fi cooperat suficient.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sebastian Ghiţă este cel mai căutat om din România. Fostul parlamentar a dispărut fără urmă