Antena Meniu Search
x

Secţia de Dializă de la Spitalul din Lugoj, închisă din cauza condiţiilor mizere în care trăiau pacienţii

Secţia de Dializă de la Spitalul din Lugoj a fost închisă din cauza condiţiilor mizere în care trăiau pacienţii zi de zi. Aşa că acum, cu toţii sunt nevoiţi să facă naveta mai bine de o oră până la Timişoara.

Vezi și

Secţia de Dializă de la Spitalul din Lugoj a fost închisă din cauza condiţiilor mizere în care trăiau pacienţii zi de zi. Aşa că acum, cu toţii sunt nevoiţi să facă naveta mai bine de o oră până la Timişoara. Direcţia de Sănătate Publică a amendat unitatea cu 10 mii de lei şi a transmis nenumărate avertizări, dar conducerea nu a schimbat nimic. Explicaţia? Centrul era mai mult gol, decât plin, pentru că pacienţii se duc la privat.

Tavanul căzut, pereți cu infiltrații și cele mai multe dintre spații, neigienizate. Așa arăta centrul de dializă de la Lugoj de mult timp.

Este situația prin care trec toți pacienții care sunt nevoiți să facă dializă în Lugoj. Pentru că secția a fost închisă, acum vor face naveta la Timișoara săptămânal. Aceasta femeie face tratamentul chiar de trei ori pe săptămână. Un bărbat de 80 de ani a refuzat deja să facă dializă la distanță. Așa că zilele îi sunt numărate.

Chiar dacă staţia de dializă a fost inaugurată în anul 2000, clădirea în care a fost amenajată nu a fost niciodată reabilitată cu adevărat. Au fost doar cârpeli, spun pacienții care vin de ani de zile la tratament acolo.

Fara dubiu, sanatatea oamenilor veniti sa se trateze aici era pusa in pericol, e suficient sa privim acest perete, e imbibat cu apa si plin de mucegai. Cat despre reabilitare.nu se pune in discutie. Ar costa peste 500 000 de euro. Bani pe care autoritatile locale nu ii au.

Asta deși spitalul primește anual finanțare din partea Primăriei. Managerul spune că oricâte reparații ar fi făcut, clădirea era oricum foarte veche:

Este incert daca in viitorul apropiat aceasta sectie se va mai deschide. Deocamdată, un singur lucru e sigur. Pacienții care nu pot ajunge la alt spital pentur tratament renunță practic la lupta cu viața.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Secţia de Dializă de la Spitalul din Lugoj, închisă din cauza condiţiilor mizere în care trăiau pacienţii