Antena Meniu Search
x

Şef din DGASPC Timiş, reţinut pentru luare de mită. El cerea sume mari de bani pentru eliberarea certificatelor de handicap

Un şef din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş (DGASPC) a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită. Bărbatul a cerut diverse sume de bani, în schimbul întocmirii formalităţilor necesare obţinerii indemnizaţiei de încadrare în grad de handicap.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 09.11.2020, 16:47

Sumele primite erau cuprinse între 2000 şi 5000 de euro
Un şef al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a fost reţinut pentru luare de mită - Profimedia Images
  • Un şef din cadrul DGASPC Timiş a fost reţinut pentru luare de mită
  • Prejudiciul estimat este de peste 2.000.000 lei pe an
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Omul întocmea respectivele formalităţi în baza unor documente false, pentru persoane care nu erau îndreptăţite să beneficieze de respectivele documente, potrivit news.ro.

Pe parcursul investigaţiei au fost identificate aproximativ 100 de persoane cărora, pentru sume cuprinse între 2000 şi 5000 de euro, plus produse alimentare, suspectul le-ar fi înlesnit obţinerea indemnizaţiei de încadrare în grad de handicap.

Mai mult, se pare că oameni din alte judeţe şi-au stabilit provizoriu reşedinţa în judeţul Timiş, pentru a putea obţine un astfel de certificat.

Există suspiciunea că, până în prezent, prejudiciul estimat adus bugetului de stat este de peste 2.000.000 lei/an.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Şef din DGASPC Timiş, reţinut pentru luare de mită. El cerea sume mari de bani pentru eliberarea certificatelor de handicap