Antena Meniu Search
x

Sefii din Educatie mai fac un experiment pe elevii din clasele primare

Educatia, un laborator. Elevii niste cobai. Sefii din Educatie mai fac un experiment pe elevi. Copiii trebuie sa se obisnuiasca cu dascali noi pentru ca invatatoarele de anul trecut au foat angajate doar pentru un an

Vezi și

Dupa ce s-au obisnuit cu doamna, cum ii spun ei invatatoarei, acesti elevi vor avea o surpriza cand se vor intoarce din vacanta, la scoala. La catedra vor gasi un pe altcineva. Desi scoala incepe peste o luna, inca nu s-a stabilit precis cine vor fi inlocuitorii.

Numai in capitala, anul trecut, jumatate dintre elevii de clasa pregatitoare n-au avut invatatori cu patalamaua la mana, ci doctoranzi, masteranzi sau pensionari. Toti au avut contract pe un an, iar acum pleaca acasa.

Anul acesta e si mai complicat. /ispectoratul scolar are nevoie de 500 de invatatori care sa predea doar un an. A reusit sa angajeze numai 100, pe termen nelimitat.

Invatatori s-ar mai gasi de angajat. Teoretic. Practic, multi dintre ei se lovesc de reguli pe care n-au cum sa le respecte. "Macar patru ani sa duca seria respectiva la capat. Eu vin din alt judet si am venit sa solicit astazi un post in Bucuresti si nu se poate pentru ca trebuia sa mai sustin o lectie la clasa in Bucuresti", spune o invatatoare.

Prioritate vor avea suplinitorii din Capitala, apoi cei veniti din alte judete sau pensionarii. "Baietelul o sa intre la clasa pregatitoare si speram ca va prinde o doamna care sa-l ia de acum si sa mearga cu el cinci ani", a zis un parinte. "Nepotelul meu merge in clasa intai si doamna se pensioneaza. A avut norocul ca-i ia de la clasa intai pana termina clasa a patra.", s-a laudat o bunica.

Copiii care nu vor avea acelasi noroc risca probleme emotionale. Schimbarea invatatoarei provoaca cel putin anxietate. "Copiii vor fi din ce in ce mai putin tentati sa invete, vor fi din ce in ce mai putin implicati pentru ca de la an la an trebuie sa schimbe stilul de atasament fata de profesor", a explicat un medic psiholog.

Vor avea invatatoare noi, dar nu si carti noi, asa cum prevede legea. Ministrul Educatiei promite noile manuale in 2014, cand elevii vor fi deja la jumatatea alfabetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sefii din Educatie mai fac un experiment pe elevii din clasele primare